Over ons

Wat doet Sanchabba

Stichting Sanchabba schept mogelijkheden tot het volgen van basis- of vervolgonderwijs voor kansarme jongeren en tracht de levensomstandigheden en de gezondheid van deze jongeren en hun families te verbeteren. De stichting betaalt de benodigde school- en examengelden, de kosten van leermiddelen en schooluniformen en, waar nodig, van medicijnen.

Sichting Sanchabba verzorgt diverse startkredieten voor jonge ondernemers die vaak niet over voldoende onderpand en een regelmatig inkomen beschikken om in aanmerking te komen voor een lening bij een gewone bank.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalige projecten op uiteenlopende gebieden. Zo heeft de stichting in 2008 de bouw van twee toiletgebouwen gesponsord bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia. Ook is er een dorpstuin aangelegd, is er een winkeltje annex naaiatelier geopend en zijn huisjes en een toiletgebouw van een school gerenoveerd

Over de stichting

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels het schoolgeld voor ruim 100 schoolkinderen of studenten in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien.


Sanchabba is per 1 januari 2008 door de Belastingdienst aangewezen als ANBI (algemeen nut beogende instelling).

Het voordeel van schenken aan ANBI’s is dat u de gift geheel of gedeeltelijk in aftrek kan brengen op uw belastbaar inkomen. De Belastingdienst betaalt dus mee aan uw gift. Door slim gebruik te maken van het belastingvoordeel, kunt u meer schenken met hetzelfde geld omdat de Belastingdienst na aangifte inkomstenbelasting het verschil terugbetaalt. U kunt er dus zelf voor kiezen om het voordeel te houden of weg te schenken aan de instelling van uw voorkeur.

Vanaf 1 januari 2008 wordt giftenaftrek toegestaan voor giften gedaan aan instellingen die door de Belastingdienst bij beschikking zijn aangemerkt als een ANBI.

Wilt u meer weten? Kijk dan op www.belastingdienst.nl/giften.
Image

Stichting Sanchabba

Logo stichting Sanchabba

Op het veldje 23, 6372 RZ Landgraaf


 
 

 

Wij zijn ANBI goedgekeurd

 

Copyright © Sanchabba 2024. Alle rechten voorbehouden. - Website door Zeriso

Search