Bouw ziekenhuis Jalanbang opgeleverd

Ziekenhuis opgeleverd!

1 september 2015, 16:56

Hoera! Het ziekenhuis, of beter gezegd de kliniek in Jalanbang, is opgeleverd! De elektriciteit is aangesloten. De bedden, tafels, stoelen, kasten, verbandmiddelen en instrumenten liggen klaar en noodzakelijke verbeteringen zijn gerealiseerd. Zo is pas nog een betonnen toegangspad naar de ingang aangelegd en is de deksel van de ‘suckaway’ opnieuw gestort. Ook lieten we het afdak boven de ingang verstevigen en een kapotte golfplaat vervangen.

Maar de kliniek is nog niet open…

Er moet schoon water zijn en dat leek – tot voor kort – geen probleem. Tot we ontdekten dat een aansluiting, die wel op de tekening van het waterleidingbedrijf stond, ontbrak. Een foutje van het waterbedrijf…

Een oplossing lijkt echter in zicht. De waterleiding van het ziekenhuis wordt ofwel aangesloten op de hoofdwaterleiding (125 meter verderop) of op een ‘bore hole’. Wij wachten de uitkomst rustig af. En hebben overigens alle vertrouwen in de goede afloop. We hoorden namelijk dat zelfs de Minister van Gezondheid is ingeschakeld om het waterleidingprobleem te verhelpen!

Zo gauw er water is, gaat de kliniek open. Alles en iedereen staat in de startblokken. We houden u op de hoogte.

Bent u geĆÆnteresseerd in foto’s van de bouw van het ziekenhuis? Klik dan op deze link

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiƫle injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?