WINKELTJE & NAAIATELIER

3 juni 2019, 07:54

Ook in Gambia lagen de activiteiten niet stil. We verscheepten dit jaar al verschillende keren dozen met hulpgoederen die werden verdeeld over een tiental gezinnen. Daarnaast ging een gedeelte naar het winkeltje dat met hulp van de Stichting werd opgezet in Kololi. Van de opbrengst van deze winkel kan een gezin leven én wordt hulp gegeven aan anderen (in de buurt) die deze hulp dringend nodig hebben. Denk bv. aan medicijnen. Ook wordt een klein deel van de winkelopbrengst geïnvesteerd in het opknappen van een gebouwtje waarin een naaiatelier wordt gevestigd. Eén naaimachine daarvoor is in Gambia gekocht (een gloednieuwe trapnaaimachine). Andere machines zijn verscheept. Door de steun van een flink aantal (vrouwelijke) donateurs konden alle gekregen naaimachines worden verzonden en de eerste huur betaald. En oh ja, er komen twee kleermakers werken. Twee gezinnen zullen van de opbrengst kunnen leven is de verwachting. (foto’s )

Ook vermeldenswaard is de steun in deze van de Stichting Gered Gereedschap uit Heerlen. Een organisatie waarop we nooit vergeefs een beroep deden.

DE PUT
Een andere activiteit is het uitdiepen en verstevigen van een waterput bij de uitgebreide tuinen in Yuna, beheerd door een oude bekende: Baba Galle. Hij woont daar met zijn gezin en een uitgebreide schoonfamilie waaronder een behoorlijk aantal kinderen. En geiten en kippen. Baba is dagelijks bezig met zaaien, planten en oogsten als het zover is.
In het droge seizoen bleek de grondwaterstand te laag om alle velden te bewateren en na overleg besloten we te helpen met het uitdiepen en verstevigen van de put. 17 meter diep zou de put moeten worden. Stevig, en veilig voor de spelende jeugd.
Cement, zand, gravel en betonijzer werd gekocht en een puttenmaker gevonden. Een vak apart en mooi om te zien hoe zo’n man de put ingaat. En er ook weer uitkomt gelukkig.

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?