Water in Kerr Ndongo!

28 mei 2013, 15:42

Dankzij een bijdrage van de Frits Schrouff Foundation én de inzet van onze projectmanager, Omar Jallow, is begin deze maand in het dorpje Kerr Ndongo in het binnenland van Gambia een watervoorziening opgeleverd. En dat betekent niet alleen dat in het dorp en bij de school die iets buiten het dorp ligt, schoon drinkwater uit de kraan komt. De watervoorziening is ook de basis voor een nieuw project. Dat overigens al in de pijplijn zit…

Kerr Ndongo is een dorp in het binnenland van Gambia, aan de grens met Senegal. Een arm dorp met gebrek aan van alles. Tot voor kort dus ook aan stromend water. Zelfs de lagere school, waar ook leerlingen gesponsord door donateurs van Stichting Sanchabba onderwijs volgen, had geen water, WC’s of wasgelegenheid. En dat terwijl schoon drinkwater, nette toiletten en goede hygiëne van levensbelang zijn in tropische landen. Allerlei ziekten, maar ook kindersterfte, worden daarmee teruggedrongen.

Gelukkig kwam er enige tijd geleden een toezegging van een sponsor die graag wil helpen bij de bouw van een aantal toiletten en een wasplaats op het schoolterrein. Maar daarvóór moest dus een watervoorziening gerealiseerd worden. En die is nu klaar. Hoe dat in zijn werk ging?

Om een lang verhaal kort te maken: onder toezicht van de plaatselijke dorpsjeugd, en veel ouderen die dit wonder van vernuft kwamen bekijken, werden geulen gegraven naar dorp en school, leidingen gelegd, de solarpomp geïnstalleerd en de staander met watertank opgehesen en in beton vastgezet. Kranen werden aangesloten. Twee in het dorp en (voorlopig) één binnen de muren van de school. Het solar systeem werkte, de pomp idem en binnen no time kwam er water uit de kraan. Een wonder. Wat een vooruitgang en wat een feest. Spontaan kwamen de dorpelingen bij elkaar om te bedanken en te bidden voor allen die dit mogelijk maakten. Als teken van hun dankbaarheid schonk de Alkalho (de dorpsoudste), namens de dorpelingen, twee kippen. Nu te bezichtigen in de compound van Omar waar de dames ongetwijfeld een goed leven tegemoet gaan. Een mooi project kon (voorlopig) worden afgesloten. Met ook, namens het bestuur van de stichting en de projectmanager, veel dank aan allen die dit mogelijk maakten.

Over enige tijd gaan we start met het vervolgtraject en worden de (te bouwen) toiletten en de wasplaats van de school op de watervoorziening aangesloten. We houden u op de hoogte!

Foto’s

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?