Wachtruimte opgeleverd!

4 januari 2013, 11:44

Op oudejaarsdag 2012 heeft Stichting Sanchabba de wachtruimte bij de kraamkliniek in Medina Sabakh opgeleverd. Dankzij deze overdekte wachtruimte kunnen patiënten – vooral moeders en (pasgeboren) baby’s – fatsoenlijk schuilen voor de felle zon in de zomertijd of hevige regens in de regentijd.

Medina Sabakh ligt in Senegal. Niet ver van de grens met Gambia en ook niet ver van twee plaatsen waar onze Stichting eerder projecten uitvoerde (Kerr Ndongo en Sambakuta). Vandaar ook dat wij met deze kliniek in contact kwamen, want ook in Gambia (én Senegal) verspreidt nieuws zich tegenwoordig snel!

De bouw van de kraamkliniek kon dankzij verschillende sponsoren worden gerealiseerd. Mooie donaties van de Frits Schrouff Foundation, Mission in Motion (Medtronic) en Ranpak Heerlen maakten het mogelijk de wachtruimte te bouwen. Daarnaast gebruikten wij ook een deel van de Meander donatie (zie elders op deze website) voor dit project.

Volgens projectmanager Omar Jallow is iedereen heel gelukkig met de wachtruimte. Hij kreeg zelfs een bedankbrief van de Senegalese regering die hij inmiddels aan ons door mailde. Prachtig! Een mooie opsteker voor onze Stichting, maar vooral voor de sponsoren die deze wachtruimte mogelijk maakten! Chapeau!

Foto’s

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?