VOETBAL KLEDING

Voetbaltenues in Gambia!

27 februari 2012, 14:08

Medio 2011 ontving Stichting Sanchabba enkele dozen vol voetbalshirts, -broekjes, -sokken, -schoenen en trainingspakken. Gebruikt in Nederland, maar bijzonder geschikt voor een tweede leven in Afrika.

Na enig sorteerwerk werd duidelijk dat we dankzij deze schenking minimaal twee Gambiaanse jeugdelftallen én een seniorenelftal volledig in het ‘nieuw’ konden steken en eind 2011 werd alles naar Gambia verscheept.

Zoals u op de foto kunt zien, zijn de voetbalspullen inmiddels in Afrika aangekomen. Fantastisch! Volgens Baks, één van onze local managers in Gambia en zelf trainer van het jeugdelftal op de foto, konden de kinderen hun ogen niet geloven. Ze zijn ontzettend blij met de spullen en voelen zich nu echte prof-voetballers!

Namens de voetballende kinderen in Gambia bedanken wij Antonio en Margret Taboas (en hun zonen Miguel en Antonio jr.) voor de organisatie van deze inzamelingsactie. Verder danken we de spelers (en ouders) van DOVO voor hun vrijgevigheid. Dankzij jullie wordt er in Gambia weer vol enthousiasme gevoetbald!

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?