Tweede leven voor Roda JC shirts

Tweede leven voor shirts!

5 augustus 2015, 16:10

Eerder dit jaar is – dankzij de hulp van velen – opnieuw een container met goederen naar Gambia verscheept. Inmiddels is de container gearriveerd en uitgeladen en hebben de meeste spullen hun plaats van bestemming bereikt. Zo ook een aantal dozen met originele Roda JC voetbaltenues. Bakary (Baks) Bojang, zelf fervent voetballer én coach en daarnaast local manager voor onze stichting, heeft zorg gedragen voor de verdeling van deze tenues. Het is hem gelukt om maar liefst twee complete voetbalteams in het nieuw te steken. Daarnaast is een aantal tenues uitgedeeld aan individuele spelers.

Volgens Baks doen de geel-zwarte tenues hun werk uitstekend. Beide teams (FC Bundas uit het dorpje Manjai (zie foto) en Bakoteh United uit het dorp Bakoteh) houden de eer van Kerkrade hoog. Ze voetballen met een ware ‘koempel mentaliteit’ en doen het in de Gambiaanse competitie lang niet slecht.

En dat allemaal met dank aan de sponsor van de tenues (met goede contacten bij Roda Kerkrade)…

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?