Sanitair in Kerr Ndongo

3 december 2013, 09:20

Eind november werden op het terrein van de Primary School in Kerr Ndongo een toiletgebouw en een wasplaats voor kinderen opgeleverd. Dit in het bijzijn van Bjorn Wetzels, vertegenwoordiger van Ranpak, het bedrijf dat de bouw sponsorde. Uiteraard was ook onze projectleider Omar Jallow aanwezig, alsmede een klas schoolkinderen en enkele onderwijzers. Het gebouw werd symbolisch geopend door het aanbrengen van een plaat met daarop de naam van het betrokken bedrijf en de naam van onze stichting.

Met de voorbereiding van de bouw van een toiletgroep met vier water gespoelde toiletten, een zinkput en een wasplaats met drie kranen, werd eerder dit jaar gestart. Sleuven werden gegraven voor de waterleiding, die werd verbonden met de al opgestelde watertank (zie hiervoor watervoorziening Kerr Ndongo eerder dit jaar).

Inmiddels zijn de toiletten en de wasplaats volop in gebruik. Dit tot grote tevredenheid van de ‘headmaster’ van de betreffende school, zo blijkt uit de ‘letter of appreciation’ die wij ontvingen: “Due to your kind assistance the roll of our school has increased. There are many children coming to our school now”.

Wij geven deze waardering graag door aan het Limburgse bedrijf Ranpak, dat de verbeteringen aan deze school mogelijk maakte.

Foto’s

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?