Steenselse wielerdag!

11 september 2014, 14:30

Op maandag 11 augustus jl. (Kermismaandag) werd in Steensel, een mooi dorp in Oost Brabant, de traditionele Kermiskoers verreden. Voor de 33e keer reden nieuwelingen, junioren, de elite en de beloften zich de longen uit het lijf. Een prachtig wielerevenement dat deelnemers en publiek van over de hele wereld trekt.

Maar dat was nog niet alles! In de namiddag maakte ook de Steenselse schooljeugd, allemaal leerlingen van Basisschool Sinte Lucy, zich op om een parcours te fietsen. Ook dat is al jarenlang traditie. Net als het feit dat de kinderen fietsen voor het goede doel. Dit jaar werd door Stichting Wielerronde Steensel besloten dat de opbrengst van de sponsortocht van de schooljeugd ten goede zou komen aan Stichting Sanchabba. En dus waren wij present om om klokslag 17.00 uur het startsein te geven.

Wat een spektakel! Een hele groep leerlingen van Sinte Lucy fietsten rondje na rondje over het parcours. Grote fietsers, maar ook hele kleine. Met rode hoofden en de ogen strak op de weg gericht, aangemoedigd door hun ouders en een delegatie van het stichtingsbestuur van Sanchabba.

Na afloop werden de winnaars natuurlijk gehuldigd. En werd het door de kinderen bij elkaar gefietste sponsorbedrag van maar liefst 339 Euro en 5 cent aan onze stichting overhandigd.

Wat een prachtig bedrag! Daarvoor kunnen we heel wat schriften, pennen, potloden en schoolkrijt kopen voor de school en de kinderen in Kerr Ndongo, een dorpje in het binnenland van Gambia. Want daar gaat – onder het motto “door de schooljeugd, voor de schooljeugd” – het sponsorgeld naartoe. Alle deelnemers en hen die dit mogelijk maken danken we, namens de kinderen in Kerr Ndongo, dan ook heel hartelijk voor hun inzet. Speciale dank gaat uit naar Arno Kennis die zich heeft hard gemaakt voor Stichting Sanchabba, naar Basisschool Sinte Lucy en Stichting Wielerronde Steensel.

Foto’s

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiƫle injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?