Fiets Lamin Colley

"Sponsorfiets" voor Lamin!

9 maart 2009, 21:42

Dit is Lamin Colley uit Mandinaring. Lamin gaat naar school in Brikama, ruim 15 kilometer verderop. “Openbaar vervoer” kost geld en rijdt niet altijd. Om zijn schoolbezoek (en -resultaten) veilig te stellen bedachten Wendy Pluimen en enkele van haar familieleden een grote verrassing voor student Lamin: een fiets! Onze local manager Baks kocht een (uit Nederland afkomstige) tweedehands fiets bij een handelaar. De plaatselijke fietsenmaker repareerde de fiets en leverde een slot en het resultaat ziet u op de foto: een totaal overdonderde Lamin. Hij kreeg het eerste cadeau in zijn leven!

Het schoolgeld van Lamin wordt overigens betaald door de familie Bruininks uit Landgraaf. Daarnaast wordt Lamin’s familie af en toe financieel ondersteund door Stichting Sanchabba. Sinds het overlijden van vader enkele jaren geleden heeft het gezin geen inkomsten en is de nood hoog. De familie geeft de hoop echter niet op en zet door. Inmiddels heeft de familie Colley zelfs een klein tuintje ingericht waar groenten worden gekweekt en gaat het iets beter met het gezin.

U ziet ‘t: “kleinschalige” hulp uit Nederland biedt een familie in Gambia grote mogelijkheden! Met dank aan Wendy en haar familie en aan de familie Bruininks!

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiƫle injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?