Schoolgeld 2013

3 oktober 2013, 08:52

Eind september/begin oktober bezochten twee bestuursleden Gambia om het schoolgeld te voldoen. En om opgeleverde projecten te bezoeken en een nieuw project te bespreken. Door Omar Jallow en Bakary Bojang zijn voorbereidende bijeenkomsten gehouden met zoveel mogelijk ouders van scholieren en studenten waarvoor het schoolgeld wordt betaald. Dit om hen op de hoogte te brengen van veranderingen in aanpak en controle. Beiden zorgden later ook voor de afspraken met ouders, leerlingen en scholen om de betalingen te kunnen laten plaatsvinden. Voor in totaal 147 scholieren en studenten is schoolgeld betaald. Alle termijnen worden in een keer voldaan. Het schoolgeld is voldoende om ook een schooluniform te betalen. Voor een aantal studenten die duurdere (voortgezette) opleidingen volgen is een extra bedrag bijbetaald. Dit kon vanwege een daarvoor bestemde doeldonatie. Enkele studenten be-eindigden de opleiding al dan niet met een diploma. Een enkeling werd van de lijst verwijderd vanwege zeer onvoldoende studieresultaten.

Vermeldenswaard is nog dat het, door een doeldonatie, mogelijk werd de school in Kerr Ndongo te voorzien van een fors aantal hulpmiddelen zoals schoolkrijt, pennen, viltstiften, markeringsstiften, potloden, slijpers en schrijf- en oefenschriften. Lineaals, driehoeken en passers voor gebruik op het schoolbord maakten ook deel uit van deze donatie die, ter gelegenheid van een zilveren huwelijksfeest, mogelijk werd.

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiƫle injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?