Isa Diepeveen (links op de foto) in actie voor Stichting Sanchabba!

Sanchabba in Doelgericht!

5 maart 2010, 10:32

Begin 2010 werd op een wel heel speciale manier actie gevoerd voor Stichting Sanchabba. Isa Diepeveen uit Veenendaal (9 jaar oud) deed mee aan Doelgericht, een Televisie-Quiz die in het teken staat van Goede Doelen. Omdat Isa zich in het verleden al vaker heeft ingezet voor Stichting Sanchabba werd zij uitgenodigd om als kandidaat deel te nemen aan deze Quiz. Een Quiz die bedoeld is om jonge kijkers meer te leren over goede doelen en hen ervan te overtuigen dat het vooral ook érg leuk is om je voor een goed doel in te zetten.

Tijdens de Quiz kreeg Isa ruimschoots de tijd om Stichting Sanchabba te promoten. En dat deed ze op overtuigende wijze! Ze vertelde over de manier waarop onze stichting werkt en noemde enkele voorbeelden. Uiteraard vertelde ze ook over haar “eigen Gambiaanse broertje” Lamin Saidy waarvoor ze, samen met haar zusje Tatum, al enkele jaren schoolgeld betaalt.

Isa’s tegenkandidaat was Alexia Halkis. Alexia kwam in actie voor stichting War Child. Na een spannende strijd was het uiteindelijk Alexia die in de finale belandde en een geldbedrag won voor “haar” goede doel. Bij deze willen wij Alexia hartelijk feliciteren met haar overwinning. War Child kan trots op je zijn! Wij, op onze beurt zijn trots op Isa Diepeveen en willen haar vanaf deze plaats hartelijk danken voor haar inzet voor Stichting Sanchabba! Ga zo door!
(kijk ook eens op www.warchild.nl)

De Quiz Doelgericht is overigens bedacht en ontwikkeld door studenten van de Hogeschool Haarlem in het kader van het project “Rookie Entertainment Television”. Zij hebben uitstekend werk geleverd en een product afgeleverd van professionele kwaliteit. Complimenten daarvoor! Jammer genoeg staat de uitzending van Doelgericht met Isa en Alexia (nog) niet op internet. U kunt hier wel de trailer bekijken.

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?