Saharaeend

Saharaeend.nl

28 augustus 2009, 13:14

Sandra Hol en Ruud van Soelen, beiden 30 jaar, vertrokken op maandag 7 september jl. naar Ghana. Dat is op zich niet zo bijzonder, denkt u nu. Wedden dat u hier anders over denkt zodra wij u vertellen dat Sandra en Ruud de reis naar Ghana (een tocht van ruim 13.000 km!!) maken in een 2CV? Juist ja, in een Eend!

We hebben het hier dus wel degelijk over een groot avontuur. Sandra en Ruud hebben zich het afgelopen jaar dan ook grondig voorbereid. Hun Eend is “Sahara-proof” gemaakt (mede dankzij het televisieprogramma De Grote Beurt) en Sandra en Ruud hebben zich verdiept in de diverse culturen van de verschillende landen waar ze straks doorheen reizen (o.a. Marokko, Mauretanië, Senegal, Gambia, Mali en Burkina Faso). En daaruit vloeide een prima plan: met (en tijdens) hun reis willen Sandra en Ruud aandacht vragen voor enkele goede doelen. Eén daarvan is – u raadt het al – Stichting Sanchabba!

Natuurlijk zijn wij blij dat Sandra en Ruud onze stichting aan hun project koppelen. Niet alleen levert dat Stichting Sanchabba naamsbekendheid en publiciteit op. Het uiteindelijke doel van Sandra en Ruud is helemaal geweldig: zij willen zoveel geld inzamelen als nodig is voor de bouw en inrichting van een keuken op een kleuterschool in Brikama, Gambia. Met een goede keuken kan deze school namelijk deelnemen aan het World Food Program van de Verenigde Naties en 85 kleuters elke dag een goede, voedzame lunch aanbieden.

Zoals u elders op onze site kunt lezen, hebben Sandra en Ruud inmiddels drieduizend Euro overgemaakt op de bankrekening van onze stichting en zijn wij begonnen met de bouw van de keuken annex eetzaal in Brikama. Sandra en Ruud, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme! Dankzij jullie genieten straks 85 Gambiaanse kleuters dagelijks van een warme maaltijd! Geweldig! Saharaeend.nl

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?