Overblijfruimte van de lagere school school van Kerr N'Dongo.

RaboShare4More helpt!

21 november 2012, 16:39

Op de foto hierboven ziet u de onlangs opgeleverde ‘overblijfruimte’ van de lagere school in Kerr N’Dongo, Gambia, die dankzij een donatie van RaboShare4More gebouwd kon worden.

Het streekschooltje van Kerr N’Dongo ligt in het binnenland van Gambia (140 km van de kust) niet ver van de grens met Senegal. Stichting Sanchabba hielp de school al eerder. Zo verscheepten wij het nodige schoolmeubilair en schaften we (lunch)borden, schoolbordenverf, pennen, potloden, schriften en werkboeken aan. Dat alles tot grote blijdschap van het onderwijzend personeel én de kinderen. Desondanks bleef er één wens over: een overdekte plek waar kinderen kunnen schuilen en – niet gehinderd door hete zon (zomertijd) of harde regen (regentijd) – hun dagelijkse bordje rijst kunnen eten.

RaboShare4More (een fonds van en door medewerkers van de Rabobank Groep, bedoeld om onderwijs- en zorgprojecten te ondersteunen) bood uitkomst en reageerde enthousiast op ons projectvoorstel. Een donatie volgde, waarna begin oktober 2012 met de bouw van de overblijfruimte gestart kon worden. Ongeveer gelijktijdig met de bankoverschrijving naar Gambia duikelde de koers van de Dalassi zo erg, dat de opgestelde begroting niet meer werd gehaald. Een aanvullende donatie van de Stichting Frits Schrouff zorgde ervoor dat de shelter toch kon worden afgebouwd. De afmeting van het gebouw bedraagt 10×5 meter. De vloer is verhoogd en er zijn gemetselde en betegelde banken waarop de kinderen kunnen zitten.

Natuurlijk waren bij het begin van het karwei en bij de oplevering ervan dorpelingen ter plaatse en werden, zoals gebruikelijk, gebeden uitgesproken. De onderwijzers en de ouders van de kinderen, vroegen onze projectleider Omar Jallow om hun dank over te brengen aan degenen die dit project mogelijk maakten. En aan dat verzoek voldoen we – bij deze – natuurlijk graag: medewerkers en directie van de Rabobank Groep Nederland: hartelijk dank voor jullie donatie, vertrouwen en enthousiasme! Stichting Frits Schrouff: hartelijk dank voor de aanvulling en jullie – niet te temperen – enthousiasme!

Foto’s

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?