Shirts VV Schaersberg voor Gambia

Opnieuw in de krant!

3 september 2010, 13:57

Opnieuw heeft Stichting Sanchabba de krant gehaald. Dit keer op 10 augustus jongstleden. Op die dag stond een groot artikel (zie hierboven) met als titel “Shirts VV Schaesberg naar Gambia” in de Landgraaf Koerier.

Mocht u het artikel niet goed kunnen lezen?
Het gaat over (oude) voetbalshirts van VV Schaesberg die, dankzij tussenkomst van onze stichting, terecht kwamen bij Bundas FC, een elftal dat bestaat uit enthousiaste maar zeer arme Gambiaanse jongeren. Bakary Bojang, onze contactpersoon in Gambia, heeft de shirts persoonlijk uitgedeeld en ons verteld over de blijde gezichten die dat opleverde. U moet weten dat weinig voetbalteams in Afrika over passende tenues beschikken en dat je met 11 dezelfde shirts bijna altijd wint!!

Samen met de Afrikaanse jongeren zijn wij VV Schaesberg dan ook dankbaar voor hun gulle gave. Fijn dat jullie aan ons dachten en jullie shirts – die voor Nederlandse begrippen aan vervanging toe waren – een tweede leven gunden in Gambia!

Overigens kreeg bovenstaand krantenartikel nog een staartje. De sponsor wiens naam op de shirts van VV Schaesberg staat, de firma Heuschen-Schrouff Oriental Foods uit Landgraaf, las het artikel in de Landgraaf Koerier ook en nam vervolgens contact op met onze stichting. Enkele prettige en enthousiaste gesprekken later leidde dat tot een nieuwe sponsor! (Meer hierover in een volgend nieuwsbericht!)

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?