Ousman Sanyang

Operatie Ousman...

9 oktober 2009, 09:34

Ousman Sanyang moest het afgelopen jaar maar liefst drie keer onder het mes. Eén keer in Dakar (Senegal) en twee keer in Gambia. Eigenlijk zou de operatie in Senegal zijn laatste operatie worden. Helaas bleek dit een utopie. Terug in Gambia moest Ousman opnieuw naar het ziekenhuis. Er werden brains in zijn been geplaatst en zijn wonden moesten dagelijks ontsmet worden. En dat klinkt gemakkelijker dan het in Afrika is! Toch lijkt er een klein succes geboekt. De operatiewonden zijn inmiddels genezen en het gaat beter met Ousman. Hij heeft geen pijn meer en gaat zelfs weer naar school. Hopelijk is er nu voorgoed een eind gekomen aan zijn “beenprobleem”.

De begeleiding van Ousman was het afgelopen jaar in handen van Omar Jallow, de vorige local manager van onze stichting. Uiteraard zijn we Omar heel dankbaar voor alle hulp en de kritische vragen die hij durfde stellen aan de artsen!

De totale kosten van al deze operaties zijn natuurlijk aanzienlijk. Zeker voor een kleine stichting als de onze. Toch waren wij van mening dat wij Ousman Sanyang, die wij inmiddels al vele jaren kennen en al eerder hielpen, niet in de kou konden laten staan. Zonder onze (lees: uw) hulp had Ousman het eind van 2009 niet gered. Wij hebben de ziekenhuisrekeningen en de kosten van de nazorg dan ook voor onze rekening genomen. U mag best weten dat wij hiervoor meer dan €3000,00 betaalden. Een relatief hoog bedrag dat wij niet voorzien hadden. Gelukkig konden wij, mede dankzij uw hulp, de kosten dragen en daarmee een leven redden!

Mede namens Ousman Sanyang bedanken wij u nogmaals voor uw steun! Wij blijven op u rekenen zodat wij ook in de toekomst aan (onverwachte) hulpvragen kunnen blijven voldoen!

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?