Nieuwe waterpomp voor ziekenhuis in Illiasa

Nieuwe waterpomp!

12 juni 2009, 14:38

Vorige maand (mei 2009) is een nieuwe waterpomp geplaatst op het terrein van het ziekenhuis in Badibou-Illiassa, in het binnenland van Gambia. Deze nieuwe pomp brengt het water uit een ondergronds reservoir naar een grote watertank bovengronds. En dankzij de pomp hebben alle gebouwen die bij het ziekenhuis horen weer stromend water. En dat kan levens redden!

De nieuwe waterpomp is overigens betaald met een “doeldonatie”. Dat wil zeggen dat een gulle gever 600 Euro doneerde om dit specifieke probleem op te lossen. Waarvoor, ook vanuit Badibou, hartelijk dank natuurlijk. Bakary (Baks) Bojang, onze local manager, heeft het project begeleid en was verantwoordelijk voor de uitvoering. En het moet gezegd worden: Baks heeft het wederom uitstekend gedaan!

Op de foto ziet u enkele personeelsleden van het ziekenhuis in Badibou met een belangrijk onderdeel van de nieuwe waterpomp. Uiterst rechts zit onze local manager, Bakary Bojang.

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiƫle injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?