Nieuwe doelpalen voor school in Illiasa

Nieuwe doelpalen!

13 juni 2009, 14:14

Eerder dit jaar schonk een vriend van Stichting Sanchabba een volleybalnet aan een school in Badibou-Illiassa, in het binnenland van Gambia. (Elders op deze site kunt u dit bericht nog teruglezen). Stichting Sanchabba heeft er onlangs voor gezorgd dat de bijpassende metalen palen (waaraan het volleybalnet bevestigd kan worden) geplaatst werden, alsmede enkele (door ons beloofde) metalen voetbaldoelen!

Bakary Bojang, onze contactpersoon in Gambia, heeft ervoor gezorgd dat de zware metalen palen veilig het binnenland bereikten en zag vervolgens persoonlijk toe op de correcte plaatsing van de palen (en de doelen). Bakary meldt ons dat volleybal en voetbal tegenwoordig enorm populair zijn in Illiassa! Ook onder de meiden! De school draagt overigens ook een steentje bij aan de populariteit van beide sporten en organiseerde al enkele toernooien op haar – voor Afrikaanse begrippen hoogst moderne – sportvelden!

Het lijkt er dus op dat we – mede dankzij uw hulp – de Afrikaanse jeugd in beweging hebben gekregen en een nieuw doel in hun vaak sobere bestaan hebben gegeven! Zowel letterlijk als figuurlijk!

Op de foto ziet u hoe de plaatselijke jeugd ervoor zorgt dat de zware metalen palen de plaats van bestemming bereiken!

<< | >>



Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiƫle injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?