Nieuw tenue voetbalelftal

7 april 2008, 10:49

In april 2008 overhandigden wij negen voetbalshirts aan een voetbalelftal in Sanchabba, Gambia. Het cadeau viel in de smaak en de shirts – geschonken door Voetbalvereniging Bennekom – worden nog steeds als waardevolle schatten gekoesterd!

Bakary (Baks) Bojang, de ‘local manager’ van onze stichting, is de trainer en coach van het voetbalelftal dat de shirts in ontvangst nam. Baks, zelf fervent voetballer, richtte enige tijd geleden een voetbalclub op voor de straatjongeren van Sanchabba. Met als doel deze jongeren enige afleiding te bieden en plezier in sport te laten (her)ontdekken.

Inmiddels traint Baks enkele jongens- en meisjeselftallen. Dankzij bevriende relaties voetballen sommige teams in Nederlandse tenues. En een enkeling zelfs op echte voetbalschoenen…

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?