Opening Timmerwerkplaats

Timmerwerkplaats open

4 maart 2013, 10:14

Op 15 februari jl. is in aanwezigheid van twee bestuursleden van onze stichting en projectmanagers Omar Jallow en Bakary Bojang de ‘Sanchabba Timmerwerkplaats’ in Kololi, The Gambia, geopend. Het project – geïnitieerd door Omar Jallow – en mogelijk gemaakt door Stichting Gered Gereedschap Heerlen (zij doneerden diverse houtbewerkingsmachines en kleine(re) handgereedschappen) én de Frits Schrouff Foundation (deze financierde het transport en de verscheping van de container) biedt werk aan zo’n 7 ervaren timmerlieden. En helpt daarmee meerdere families.

De opening van de timmerwerkplaats was een ‘evenement’ op zich. Timmerman Ousman Ceesay, die de werkplaats gaat leiden, was uiteraard van de partij evenals zijn voormalige docent en enkele medewerkers. Een belangrijke rol was weggelegd voor de Imam uit Kololi die samen met enkele ‘dorp-oudsten’ de openingsgebeden verrichtte. Na de gebeden was er frisdrank om te proosten op het succes van Ousman en zijn timmerwerkplaats en werden de opgestelde machines uitvoerig bezichtigd.

Alle houtbewerkingsmachines staan overigens opgesteld onder een nieuw gebouwd afdak en zijn in beton vastgezet. Stuk voor stuk zijn ze aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, dat speciaal voor de timmerwerkplaats is aangelegd. De handgereedschappen liggen voor het grijpen in een afsluitbare opbergruimte. Kortom, het ziet er keurig uit.

En wat helemaal geweldig is? Enkele weken na de opening bezochten wij de werkplaats opnieuw. Hij was vol in bedrijf. Samen met Ousman waren zes timmerlieden aan het werk om opdrachten uit te voeren. Ieder met een eigen taak. Er hing een lijst met tarieven voor het gebruik van de machines en het zag er uit alsof de werkplaats al jaren bestond. Overal houtkrullen en zaagsel. En (half) afgewerkte producten. Een prachtig ledikant, een keukenblok, keukenkastjes, laden. Er werd gezaagd, geschuurd en iedereen was in rep en roer. En er lagen verschillende ‘nieuwe’ opdrachten klaar om opgepakt te worden. Prachtig! En een bevestiging van ons voorgevoel: de keuze om de werkplaats in Kololi op te zetten, dichtbevolkt en dichtbij het Senegambia gebied (en met meestal elektriciteit), bleek een goede.

Dat willen we graag laten weten aan iedereen die bij dit project zo nauw betrokken was. De medewerkers van de stichting Gered Gereedschap Heerlen en van de Frits Schrouff Foundation. En alle anderen die op een of andere manier bij dit project waren betrokken. Heel veel dank. Met name veel dank van Ousman Ceesay en zijn medewerkers. Ousman kan nog altijd niet geloven dat hem dit overkwam. Wat een geluk. Natuurlijk is met hem gesproken over bedrijfsvoering, onderhoud en investeringen en dat is op papier vastgelegd. Dit om hem te helpen de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.

Foto’s

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?