ME-bus in Gambia!

27 oktober 2008, 21:45

Half september 2008 arriveerde de door Stichting Sanchabba verscheepte ME-bus in de haven van Banjul, Gambia. De kosten van het transport werden betaald door toedoen van de Consul Generaal van Gambia in Nederland. De meegereisde hulpgoederen zijn door Baks (onze contactpersoon in Gambia) verdeeld en de voormalige ME-bus heeft inmiddels haar eerste schreden in het Afrikaanse politievak gezet. De bus doet dienst bij de toeristenpolitie in Gambia. Voor transport van personeel en als mobiele post binnen de zogenaamde Tourist Development Area.

Het is overigens niet de eerste keer dat Stichting Sanchabba het transport van een oude Nederlandse ME-bus organiseert. Door financiele ondersteuning van verschillende instanties zijn nu in totaal acht ME-voertuigen verscheept. Zes gingen er naar de Gambia Police Force en twee naar de Tourist Security Unit.

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiƫle injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?