Naaiatelier Lucy's

15 september 2015, 14:31

Sinds kort is Gambia een naaiatelier rijker. Het atelier is gevestigd in een prachtig verbouwd pand in Brufut en kon worden gerealiseerd dankzij de hulp van diverse sponsors. Het naaiatelier draagt de toepasselijke naam “Lucy’s” en is daarmee vernoemd naar Lucy Suylen.

Na het overlijden van Lucy, een grote vriendin van onze Stichting, doneerde haar man René haar naaimachines aan Stichting Sanchabba. Op dat moment ontstond het idee om een naaiatelier te starten. Hiervan bestaan er meer in Gambia. Kleermakers zitten er de hele dag achter hun machine en maken er kleurrijke kleding voor zowel vrouwen als mannen en kinderen. Vooral boubou’s of kaftans die nog veel worden gedragen.

Dankzij diverse sponsors konden wij onze plannen realiseren. Wilfred zorgde voor nog meer naaimachines (twee splinternieuwe Singers!) en dankzij Stichting Gered Gereedschap uit Heerlen ging alles op de boot en kon worden begonnen met het opknappen van een pandje in Brufut. De schooljeugd (zie foto) was er als de kippen bij om te zien wat er gebeurde.

Behalve een ruimte voor de kleermakers is een gedeelte gecreeërd dat als winkel kan dienen. Alles kreeg van binnen en buiten een verfje en het kleurrijke resultaat bleek een opvallende geheel in het straatbeeld. Een donatie van nog nieuwe dameskleding (dank aan Moda Domenica in Landgraaf en Modehuis Stappaerts te Hapert) zorgt ervoor dat ook de moderne Afrikaanse of westerse dames er iets van hun gading vinden.

De verbouwing en de inrichting van het naaiatelier en de winkel konden overigens worden uitgevoerd dankzij specifieke (doel)donaties, waarvoor – namens betrokkenen – onze hartelijke dank. Het ligt in de lijn der verwachting dat vier medewerkers hier in de toekomst de kost kunnen verdienen.

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?