Foto kleuterschool Brikama

Keuken voor school!

25 augustus 2009, 09:11

Op de foto hierboven ziet u de kleuterschool van Brikama. Zo’n 85 kleuters uit een arme buitenwijk van deze stad bezoeken dit schooltje, waar we eerder een toiletgebouw aan schonken. Deze kinderen komen uit de allerarmste gezinnen. Gezinnen waar voldoende eten – laat staan een warme maaltijd – geen vanzelfsprekendheid is. Om deze kinderen in ieder geval één behoorlijke maaltijd per dag te kunnen garanderen, kan de school voedselhulp krijgen van het World Food Program (WFP), een initiatief van de VN. Maar dan wel onder voorwaarde dat ze zelf een keukengebouwtje, branders, potten en pannen, borden, bestek en drinkbekers weten te bemachtigen. Een uitdaging voor onze Stichting!

Na gesprekken met het hoofd van de school, een aantal “constructors” en een
bezoek aan verschillende leveranciers maakte onze plaatselijke vertegenwoordiger, Baks, een begroting. De kosten van dit project werden geschat op circa 3000 Euro!

Inmiddels is het Stichting Sanchabba gelukt deze 3000 Euro bij elkaar te krijgen. Beter gezegd: het lukte Sandra Hol en Ruud van Soelen (u weet wel, van de Saharaeend. Zie elders op deze site). Zij maakten het totale bedrag onlangs over op de bankrekening van onze stichting. Wij, op onze beurt, lieten er geen gras over groeien en zijn direct overgegaan tot actie. Op dit moment wordt dan ook al hard gewerkt aan de bouw van de keuken! Meer hierover leest u in het nieuwsitem van 27-10-2009

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?