Containerschip

Hulpgoederen onderweg!

15 februari 2011, 18:26

Begin februari zijn bij Stichting Sanchabba in Landgraaf 172 (!) dozen vol hulpgoederen voor Gambia in een vrachtwagen geladen. Inmiddels zijn alle dozen overgeheveld op een containerschip en zijn de goederen onderweg naar Banjul, de hoofdstad van Gambia. De dozen zitten vol met uiteenlopende hulpgoederen. Van voetbalkleding en zeep via naaimachines en speelgoed naar splinternieuwe spijkerbroeken en keukenartikelen. Te veel om op te noemen, maar allemaal de moeite waard! En allemaal gratis gekregen via “vrienden van Sanchabba”!

Het kan haast niet beter. Hoewel? Er is nu ook nog een donatie onderweg die de transportkosten voor het overgrote deel (en misschien zelfs volledig) zal dekken. Van een vereniging die zich heeft opgeheven en het batig saldo aan ons schenkt t.b.v. de dure overtocht.

Bij deze willen wij iedereen die zijn of haar steentje bijdroeg aan het inzamelen van de hulpgoederen en het transport hartelijk danken. Wij kunnen u nu al melden dat die 172 dozen in Gambia met open armen worden ontvangen! Baks heeft inmiddels een paklijst ontvangen en zal zorg dragen voor de verspreiding van de goederen.

Helaas moeten wij u er bij deze tevens op wijzen dat wij – tot nader bericht – geen hulpgoederen meer aannemen. De transportkosten rijzen de pan uit en kunnen wij als betrekkelijk kleine stichting niet dragen. Uiteraard is het wel nog steeds mogelijk om kleine, lichte cadeautjes aan ons mee te geven. Voor uw eigen sponsorkind in Gambia, bijvoorbeeld!

Nogmaals dank voor alle hulp en René, Wiel en Frans: bedankt voor het laden van de vrachtwagen!

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?