Nieuw matras voor de Sowe family!

Matras voor familie!

8 maart 2009, 22:08

Een aantal sponsoren en donateurs kwam min of meer toevallig achter de
vertrekdatum van de laatste Gambiareis die voorzitter Niek Waterschoot ondernam samen met Joke en Jeu van Mil en Roos Dohmen en Wiel Wetzels. Zodoende kwamen er voor vertrek wat pakjes en enveloppen binnen, bestemd voor verschillende van de gesponsorde kinderen. Ondanks het drukke programma is het gelukt alle kinderen te bezoeken waarvoor een aardigheidje was meegegeven.

Zo waren we bij Awa Sowe en haar moeder en zusjes. Awa wordt gesponsord door Anne van Ligtenberg en Walter Poot uit Horssen en zij hadden een pakje meegegeven. Tijdens ons bezoek aan de compound van de familie Sowe liet de gehandicapte en alleenstaande moeder de Nederlandse gasten haar kleine 2-kamerwoning zien. De drie kinderen sliepen op iets wat geen matras meer kon worden genoemd. Stichting Sanchabba zorgde voor een nieuwe “sponge”. Kunnen de kinderen tenminste fatsoenlijk slapen! Onze local manager Baks regelde de koop en het transport van het matras en maakte bijgaande foto.

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiƫle injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?