School Serekunda

Heksenketel helpt!

29 november 2008, 17:57

Een actie op openbare basisschool De Heksenketel in Assen leverde maar liefst € 1.200,00 op!

Hanny (onderwijzeres basisonderwijs) en Carlo Cymbaluk en hun twee dochters bezochten Gambia in de zomervakantie van 2008. Niet voor een strandvakantie, maar vooral om kennis te maken met de cultuur en natuur in dit West Afrikaanse land. Om zoveel mogelijk te kunnen zien werd Baks, de local manager van Stichting Sanchabba, gevraagd de familie Cymbaluk waar nodig te ‘gidsen’. En dat deed hij. Met gevolg dat deze vakantie een grote indruk op het gezin achterliet.

Natuurlijk bezocht de familie ook een lagere school. Hanny wilde wel eens meemaken hoe er op een school in Gambia gewerkt wordt. De gebrekkige uitrusting op die school in Serekunda leidde tot een ‘nabrander’: een actie op openbare basisschool “De Heksenketel” in Assen om de school in Serekunda te voorzien van het nodige basismateriaal. En die actie werd een groot succes! Er is maar liefst € 1.200 bij elkaar gebracht!

In overleg met het schoolhoofd in Gambia werd een lijst opgesteld van de meest noodzakelijke spullen. Het bestuur van de stichting speelde daarbij een adviserende rol.

Het geld is intussen, via onze stichting, naar Afrika overgemaakt en samen met een vertegenwoordiger van de school ging Baks op pad om alles in te kopen. Op vrijdag 28 november jl. zijn de schoolbenodigdheden overhandigd.

Een mooi voorbeeld hoe een vakantie kan uitdraaien op een succesvol kleinschalig (ontwikkelings) project waarbij Nederlandse schoolkinderen werden betrokken en Gambiaanse schoolkinderen geholpen. Een echte win-win situatie dus!

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?