Vrachtwagen met hulpgoederen voor Gambia

Goederen voor Gambia!

16 september 2011, 17:23

Op zaterdag 3 september jongstleden was Landgraaf al vroeg uit de veren. Vanaf zeven uur ‘s ochtends laadden enkele bestuursleden van onze stichting, samen met wat enthousiaste vrijwilligers uit de buurt, dozen vol hulpgoederen, diverse fietsen én een aanhangwagen in een vrachtwagen. Daarna vertrokken zij met deze wagen richting Coevorden waar de goederen werden overgepakt in een zeecontainer. Op 24 september 2011 vertrekt deze container – aan boord van een torenhoog containerschip – naar Banjul, de hoofdstad van Gambia.

De betreffende dozen bevatten overigens uiteenlopende hulpgoederen. Van gereedschappen (net als de aanhangwagen bestemd voor de tuin in Sambakuta) en voetbalkleding tot medische artikelen zoals wegwerpspuiten, verbandmiddelen, infuusstangen en een heuse ‘medicijnwagen’. De medische goederen zijn bestemd voor een kleine kliniek in de buurt van Sambakuta, waar gebrek is aan werkelijk alles. Dankzij enkele bevriende Nederlandse (huis)artsen wordt ‘t voor de doktoren van deze kliniek straks vast en zeker een stuk prettiger werken!

Wanneer alles meezit, komt de container met hulpgoederen eind oktober aan in Banjul. Baks, onze local manager, zal – met hulp van een door ons opgestelde paklijst – zorg dragen voor de verspreiding van de goederen. Daarbij staat één ding van te voren al vast: Baks wordt overal met open armen ontvangen! Bij deze willen wij iedereen die zijn of haar steentje bijdroeg aan het inzamelen van de hulpgoederen en het transport dan ook hartelijk danken. In het bijzonder danken wij de Koninklijke Luchtmacht voor het ter beschikking stellen van de vrachtwagen op 3 september jl. en ‘hun’ Roy voor zijn hulp en inzet!

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?