Tuin Sambakuta

Forse donatie Rotary Ede!

14 september 2011, 17:25

Kort geleden ontvingen wij van de Rotary Club Ede-Hoekelum een donatie van maar liefst €1.625,00. Het geld is bedoeld voor het tuinproject in Sambakuta (meer hierover elders op deze site) dat eerder dit jaar met hulp van Stichting Sanchabba van start is gegaan en waar inmiddels de eerste successen (lees: oogsten) binnengehaald zijn.

We moeten echter alert blijven en zullen het project in de (nabije) toekomst bijven volgen en steunen. Wanneer onze stichting nu afhaakt, zou dat het einde van het project inluiden. Vandaar ook dat wij onlangs besloten hebben mee te betalen aan de omheining van de tuinen in Sambakuta. Dit bleek nodig om de overlast van dieren tegen te gaan en, zodoende, ook in de toekomst succesvolle oogsten te garanderen. En een omheining komt de veiligheid van de medewerkers natuurlijk ook ten goede.

Mede dankzij de donatie van Rotary Club Ede-Hoekelum is de omheining van de tuinen binnenkort een feit en zijn meer broodnodige tuinartikelen – zoals een aanhangwagen, schaduwnetten en diverse soorten zaden – onderweg naar Sambakuta.

Rotary Club Ede-Hoekelum, bedankt voor jullie royale bijdrage aan dit project!

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?