Antwerpen-Banjul Challenge

Finish gehaald!

12 december 2011, 11:50

Rallyrijders Arjan Jacobs en Willem Kaihatu hebben het gehaald! Op 28 oktober jongstleden arriveerden zij, na veel avonturen, heelhuids in Gambia! Via Belgie, Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauretanie en Senegal bereikten ze, met hun Daihatsu Feroza, zonder problemen Gambia, eindbestemming van de rally.

Hun goed geprepareerde auto liet het niet eenmaal afweten. Een lekke band was alles. Gelukkig zijn beide heren vakkundig automonteur, dus dat leverde geen problemen op. Wat een rit en wat een prachtige ervaringen. Beiden vertelden honderduit over hun indrukken. Dit hadden ze niet willen missen, dat werd wel duidelijk.

Om een lang verhaal kort te houden:
De Daihatsu is, samen met de andere voertuigen en motoren geveild voor het
goede doel. In Arjan en Willem’s geval, voor Stichting Sanchabba! Bij de veiling (die pas medio november op de agenda stond) was onze ‘local manager’ Omar Jallow aanwezig. Hij hield ons in Nederland telefonisch op de hoogte van de ontwikkelingen. Uiteindelijk bracht de Daihatsu 70.000 Dalassi op. Omgerekend ongeveer 2000 Euro. Daarvan moest zo’n 15% (11.000 Dalassi) worden afgestaan aan de President Jammeh Foundation for Peace. Deze Foundation is het Gambiaanse broertje van de Antwerpen-Banjul Challenge organisatie en is bij de voorbereiding en afhandeling van de Challenge een belangrijke partner. De veilingkosten (door ons te voldoen) bedroegen 9000 Dalassi. Daarnaast werd, via eerdergenoemde Foundation, voor een daar aangemelde student het schoolgeld gesponsord ad 5500 Dalassi. Tot slot moest onze stichting ook de invoerrechten voor de Daihatsu betalen, zo’n 14.000 Dalassi.

Resterende 30.500 Dalassi (ongeveer 850 Euro) werd door ons ontvangen. Daarnaast ontvingen wij nog 750 Euro sponsorgelden. Een geweldig mooi resultaat! Met dat bedrag wordt, zoals we in een eerder bericht aangaven, het Medina Sabakh Medical Centre (in Badibou) gesponsord. Voor een eerste vracht medische instrumenten, verbandmiddelen, een medicijnkar en infuusstandaards zijn de transportkosten inmiddels betaald. Een tweede zending verbandmiddelen en instrumenten wordt zo spoedig mogelijk verscheept.

Kort samengevat: het was voor alle betrokkenen een heel interessante ervaring die we niet hadden willen missen. Willem en Arjan zijn we heel dankbaar voor het feit dat ze Stichting Sanchabba als ‘goede doel’ kozen. En natuurlijk danken we alle sponsoren. Zij maakten het mogelijk dat Willem en Arjan aan de tocht konden deelnemen.

Tenslotte bedanken we Bas Benoist die onze globetrotters in de beginfase van het challenge avontuur wees op Stichting Sanchabba.

Abaraka Bake allemaal!

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiƫle injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?