Fiets Baks

Fiets voor Baks!

28 november 2008, 21:23

De local manager van de stichting, Bakary (Baks) Bojang, is onze steun en toeverlaat in Gambia. Er is bijna dagelijks email-contact via een internet cafe in het toeristengebied. Zo blijven we tot in detail op de hoogte van het wel en wee van de sponsorkinderen en hun families.

Nu de werkzaamheden voor hem toenemen en het niet doenlijk meer is alles te voet of per gele-gele (personenbusjes) te doen is door de stichting ter plaatse een fiets aangeschaft. Zeer geschikt voor de plaatselijke zandwegen en -paden. Baks is heel blij met zijn aanwinst (de eerste fiets in zijn leven) en dankt de donateurs die dit mogelijk maakten.

Baks neemt de zaken serieus. Zo werden de toiletgebouwtjes in Badibou-Illiasa eerst aanbesteed en controleerde hij voortdurend de kwaliteit van de bouw. Hij voert administratie van de uitgaven, gaat met patiƫnten naar dokter of ziekenhuis en betaald daar de rekening. Hij helpt ook met de betaling van de schoolgelden en het innemen van kwitanties etc.

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiƫle injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?