Extra rijst in het regenseizoen!

Extra hulp in regentijd!

1 september 2011, 13:11

Nederland kende dit jaar de natste zomer in jaren. In Gambia doen ze er nog een schepje bovenop. In augustus bereikte het regenseizoen menig hoogtepunt. Op veel plaatsen regende het dagen achter elkaar, uren aan een stuk.

Voor veel mensen in Gambia is de regentijd ieder jaar weer een moeilijke periode. Vooral voor de allerarmsten die leven in krakkemikkige hutten of huisjes. Na een paar fikse buien worden zij omringd door grote plassen water en modderige weggetjes. Hygiene is dan helemaal ver te zoeken en de kans op ziektes neemt toe. Vooral ook omdat de hoge luchtvochtigheid (malaria)muggen aantrekt.

Een aantal donateurs van onze stichting gaf afgelopen maand aan iets extra’s te willen doen. Dankzij deze hulp kon onze ‘local manager’ Baks bij 13 zeer arme gezinnen een zak rijst van 50 kg afgeven. Hiermee zijn deze families ontzettend geholpen! Namens hen willen wij de donateurs dan ook hartelijk danken!

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiƫle injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?