Keukentje bij school in Kerr Ndongo

Duizend Euro 'schoolgeld'!

22 december 2011, 16:15

Eerder dit jaar ontving Stichting Sanchabba een donatie van maar liefst 1000 Euro. Geschonken door twee middelbare schooldocenten die ons vroegen een passend onderwijsproject in Gambia te zoeken waar het geld goed gebruikt kon worden.

Toevalligerwijs werd onze stichting dit jaar ook in contact gebracht met een school in Kerr N’dongo, een dorpje in het binnenland van Gambia. Met eigen ogen hebben wij gezien dat de bestaande schoolgebouwen aldaar er nog best aardig uit zien, maar dat er – wat betreft inventaris – nog een hoop moest gebeuren. In overleg met de sponsors is dan ook besloten de school in Kerr N’dongo te helpen.

Zo gezegd, zo gedaan. Medio november hebben wij de hoofdmeester van de school in Kerr N’dongo persoonlijk verblijd met dozen vol potloden, balpennen, schoolschriften, schoolkrijt en werkboeken voor de kinderen. Verder overhandigden we hem enkele potten schoolbordverf, een zak puntenslijpers en 100 borden die de kinderen kunnen gebruiken tijdens de lunch. Inclusief transport kwamen de kosten van dit alles op 600 Euro. Van het geld dat over was is besloten het dak van één van de schoolgebouwen te laten repareren (stormschade) en schooluniformen te laten maken voor de kinderen die dat nog niet hebben. Daarna was er nog geld over en van dat geld zijn verschillende zakken rijst (50 kg) gekocht die verdeeld zijn in omliggende dorpen.

De alkalho (dorpshoofd) en hoofdmeester waren ontzettend blij met alle spullen en hebben meermalen hun dank uitgesproken voor deze geweldige donatie. Wij geven deze dank en waardering graag door aan de heren in Nederland: ABARAKA BAKE!

Op de foto staan kinderen in de rij voor de dagelijkse lunch die bereid wordt in het keukentje op de achtergrond.

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?