Bax met rijst

Stijgende voedselprijzen!

4 oktober 2008, 17:47

Vanaf medio 2008 werd – na het stijgen van de wereldvoedselprijzen – door Stichting Sanchabba bij een aantal families bijgesprongen om het ontstane voedseltekort te bestrijden. Dit werd mogelijk gemaakt door de vele donaties die wij ontvingen nadat wij een speciale oproep plaatsten.

Een zak rijst (het voornaamste basisvoedsel in Gambia) van 50 kilo kost in Gambia op dit moment bijna 1.000,00 Dalassi (zo’n € 33,00). Het gemiddelde maandsalaris in Gambia bedraagt 1.200,00 Dalassi. Voor veel families wordt de rijst dan ook bijna onbetaalbaar. De zakken rijst die door onze contactpersoon Bakary Bojang werden uitgedeeld zijn – u raadt ‘t al – met open armen ontvangen!

Nogmaals hartelijk bedankt namens de mensen in Gambia!

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?