Regentijd in Gambia: taxi te water!

Schoolgeld 09/10 betaald

8 oktober 2009, 13:39

De voorzitter van onze stichting, Niek Waterschoot, is weer terug in Nederland. Zoals gebruikelijk vloog hij afgelopen september naar Gambia om het schoolgeld voor het komende schooljaar te voldoen. Dankzij een toename van het aantal sponsoren kon Stichting Sanchabba dit jaar 96 kinderen verblijden. En dat zijn er maar liefst 20 meer dan vorig jaar!

Samen met onze contactpersoon in Gambia, Bakary Bojang, reisde Niek twee weken lang door Gambia om de verschillende kinderen, hun families én schooldirecteuren te bezoeken. En dat viel nog niet mee. Niet alleen wonen sommige kinderen ver van de bewoonde wereld, ook de vele regenbuien maakten het soms moeilijk bepaalde plaatsen te bereiken (zie foto).

Maar het is opnieuw gelukt en 96 kinderen kunnen weer een jaar naar school! Stuk voor stuk vroegen de betreffende kinderen (en hun ouders) hem om hun sponsors te bedanken. Nog steeds namelijk is het in Gambia niet vanzelfsprekend dat een kind naar school gaat. De kinderen zien het dan ook écht als een groot voorrecht dat zij deze kans krijgen!

Op dit moment werken wij hard aan het up-to-date maken van de site. Wilt u weten hoe het nu met uw sponsorkind gaat? Typ zijn of haar naam (of makkelijker nog: uw eigen naam) rechtsboven in het zoekvenster en de computer wijst u de weg. Hopelijk hebben wij het verhaal al bijgewerkt en met een beetje geluk staat er ook een nieuwe foto. Is er nog niets veranderd? Kijk dan a.u.b. binnenkort nog een keer. We zijn namelijk druk bezig!

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?