Opening keuken

Keuken officieel geopend!

2 januari 2010, 22:13

Goed nieuws: op 27-12-2009 is de keuken annex eetzaal bij de school in Brikama officieel geopend! Beter nieuws: Sandra Hol en Ruud van Soelen (de sponsors van dit project) hebben met hun Eend (2CV) Gambia bereikt en konden de officiële openingshandelingen zelf verrichten! Het beste nieuws: dit alles gebeurde onder toeziend oog (en luid gejuich!) van Sandra’s vader, moeder én broer die de kerstdagen in Gambia doorbrachten, “onze Baks”, bijna honderd dolenthousiaste schoolkinderen en de overige inwoners van Brikama!

Kortom, het project is geslaagd en de openingsceremonie was voor menigeen een onvergetelijk feest! Het harde werk van Baks, de inzet van Sandra en Ruud (ze hielpen zelfs nog met schilderen!) en de gulle bijdragen van velen hebben wederom zijn vruchten afgeworpen: de ruim tachtig jonge leerlingen van de school in Brikama genieten vanaf zeer binnenkort dagelijks van een heuse VN lunch op hun school. Voor veel kinderen de enige fatsoenlijke maaltijd op een dag!

Wij zijn trots op Sandra en Ruud en op de vele sponsors (van de Saharaeend) die dit project mogelijk maakten. En op Baks natuurlijk, die keihard gewerkt heeft om de vastgestelde deadline te halen! Chapeau!

Lees ook het reisverslag op (Saharaeend)

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?