Dozen voor Gambia worden ingepakt!

Op weg naar Gambia!

23 juni 2010, 09:07

Daar gaan ze!
87 dozen en 9 (kinder)fietsen!
Vanuit Landgraaf op weg naar Gambia!

En dat alles dankzij een groot aantal ‘pleeg’ouders en de goede contacten van José Frosch en haar familie. Geweldig. Op de foto is te zien hoe de dozen in de vrachtwagen geladen worden. Later deze week zorgt Bennie Ahlers voor het overladen in een container en dan – op 28 juni – gaat deze container aan boord van het schip dat alles naar Gambia zal overvaren!

Twee weken later verrast ‘onze’ local manager Baks dan meer dan 80 kinderen in Gambia met een pakje van hun Nederlandse ‘familie’. Vaak gevuld met schoolbenodigdheden, wat kleding, zeep, tandenborstel en -pasta en zelfs schoenen. Wat zal dat veel blije gezichten opleveren!

De (nieuwe) schoenen werden overigens geschonken door de heer Manderveld, eigenaar van schoenenzaak Jetten in Terwinselen (Kerkrade). Waarvoor onze hartelijke dank!

Zoals eerder gezegd kwam het initiatief van dit transport van de familie Frosch in Landgraaf. Zij kochten de schoolpakketten en pakten alles zorgvuldig in. Met zo’n hulp kan de Stichting nog jaren vooruit. Verder is het natuurlijk geweldig dat veel van onze sponsors bereid waren een pakketje naar Gambia te sturen.

‘Abaraka Bake’, zullen de kinderen in Gambia zeggen. En wij met hen!

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?