Bouw keuken Brikama

Bouw keuken van start!

10 oktober 2009, 12:30

Zoals u eerder (en nog steeds elders) op onze site kon lezen, probeerden wij drieduizend Euro bij elkaar te krijgen voor de bouw van een keuken annex eetzaal(tje) bij een kleuterschool in Brikama! Met een goede keuken zou deze school namelijk kunnen deelnemen aan het World Food Program van de VN.(WFP)

Vol trots delen wij u mede dat het totale bedrag van € 3000,00 aan ons is overgemaakt door Sandra Hol en Ruud van Soelen! Zij zijn op dit moment in hun “Saharaeend” (een 2CV uit 1973) op weg van Amsterdam naar Ghana en beleven avontuur na avontuur (kijk vooral eens op hun website www.saharaeend.nl). Toch is het Sandra en Ruud niet alleen om het avontuur te doen. Ze koppelden namelijk voor vertrek al twee goede doelen aan hun reis, waarvoor ze vol enthousiasme geld inzamelen. De bouw van de keuken in Brikama is het eerste project dat Sandra en Ruud realiseren. En dat is absoluut iets om trots op te zijn: dankzij hun hulp genieten straks namelijk zo’n 85 kleuters dagelijks van een warme maaltijd!

Trots zijn we ook op het feit dat de werkzaamheden in Brikama inmiddels gestart zijn! En daar zorgde Baks, onze contactpersoon in Gambia, dan weer voor. Baks kocht cement, zand en gravel en zette de bouwvakkers aan het werk. Zoals u op de foto kunt zien, zijn de eerste gaten gegraven en de eerste stenen gemaakt! Zodra we meer nieuws uit Brikama hebben, hoort u van ons!

Stand van zaken

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?