WINKELTJE & NAAIATELIER

Ook in Gambia lagen de activiteiten niet stil. We verscheepten dit jaar al verschillende keren dozen met hulpgoederen die werden verdeeld over een tiental gezinnen. Daarnaast ging een gedeelte naar het winkeltje dat met hulp van de Stichting werd opgezet in Kololi. Van de opbrengst van deze winkel kan een gezin leven én wordt hulp gegeven aan anderen (in de buurt) die deze hulp dringend nodig hebben. Denk bv. aan medicijnen. Ook wordt een klein deel van de winkelopbrengst geïnvesteerd in het opknappen van een gebouwtje waarin een naaiatelier wordt gevestigd. Eén naaimachine daarvoor is in Gambia gekocht (een gloednieuwe trapnaaimachine). Andere machines zijn verscheept. Door de steun van een flink aantal (vrouwelijke) donateurs konden alle gekregen naaimachines worden verzonden en de eerste huur betaald. En oh ja, er komen twee kleermakers werken. Twee gezinnen zullen van de opbrengst kunnen leven is de verwachting. (foto’s )Lees verder.

BENEFIETCONCERT

BENEFIETCONCERT
Op zondag 31 maart jl. stond een benefietconcert voor Stichting Sanchabba op het programma. Twee zangkoren traden er voor het voetlicht. Musica Vincit o.l.v Augustine Boshouwers met aan de piano Luuk Goossens én het koor Kwimba Zabula onder leiding van Bobby Gouveia.
Het werd een concert om nooit te vergeten. Het publiek hield de adem in. Beide koren zongen met volle overgave meeslepende, swingende stukken waar iedereen met volle teugen van genoot.
Het was heel apart en bepaald geen doorsnee concert! Wat werd het een leuke middag en wat kregen beide koren en hun dirigenten veel complimenten.
Dankzij de optredens van beide koren (en in de pauze een soort loterij) kon aan Stichting Sanchabba maar liefst 600 euro worden overhandigd. Een bedrag waarmee we veel kunnen doen.
Musica Vincit en Kwimba Zabula: heel veel dank voor dit geweldige concert en de fantastische opbrengst ervan!Lees verder.

Financieel jaarverslag 2018

Net als iedere andere Nederlandse stichting is Stichting Sanchabba financiële verantwoording schuldig aan haar ‘leden’ en andere betrokkenen. Graag voldoen wij aan deze verplichting en maken wij de cijfers van 2018 openbaar:Lees verder.

Jaarverslag 2018

Jaarverslag 2018
(foto’s 2018)Lees verder.

Kienen: 3 november 2018

WE GAAN WEER KIENEN!
En wel op zaterdag 3 november 2018. Bij deze nodigen wij u uit om dit evenement bij te wonen. Evenals voorgaande jaren vindt de kienavond plaats in Partycentrum Het Streeperkruis, Streeperstraat 66, 6371 GN in Landgraaf. Lees verder.

Ed Miedema Penning

Onder het motto ‘DeelSaam is Duurzaam’ werd op 18 maart 2018 de Ed Miedema Penning uitgereikt aan de Stichting Sanchabba.Lees verder.

Jaarverslag 2017

Jaarverslag 2017
(foto’s 2017)Lees verder.

Kienen groot succes!

Zaterdagavond 28 oktober jl. stond onze jaarlijkse kien-avond op de agenda. En die was opnieuw een groot succes! Aan het einde van de gezellige avond telden wij een opbrengst van ruim € 2.363,00. Een prachtig bedrag, dat geheel ten goede komt aan verschillende projecten in Gambia. Lees verder.

Kienen 28 oktober 2017

WE GAAN WEER KIENEN!
En wel op zaterdag 28 oktober 2017. Bij deze nodigen wij u uit om dit evenement bij te wonen. Evenals vorig jaar vindt de kienavond plaats in Partycentrum Het Streeperkruis, Streeperstraat 66, 6371 GN in Landgraaf. Lees verder.

Jaarverslag 2016

JAARVERSLAG 2016 STICHTING SANCHABBA.Lees verder.

Kienen 29 oktober 2016

Onze jaarlijkse kien-/bingoavond is weer in aantocht! Beter gezegd: op zaterdag 29 oktober a.s. gaan we weer kienen voor Gambia. Bij deze nodigen wij u uit om dit festijn bij te wonen. Evenals vorig jaar vindt de kienavond plaats in partycentrum Het Streeperkruis, Streeperstraat 66, 6371 GN in Landgraaf. Lees verder.

Jaarverslag 2015

JAARVERSLAG 2015 STICHTING SANCHABBA.Lees verder.

Kienen 24 oktober 2015

Onze jaarlijkse kien-/bingoavond is weer in aantocht! Beter gezegd: op zaterdag 24 oktober a.s. gaan we weer kienen voor Gambia. Bij deze nodigen wij u uit om dit festijn bij te wonen. Evenals vorig jaar vindt de kienavond plaats in partycentrum Het Streeperkruis, Streeperstraat 66, 6371 GN in Landgraaf. Lees verder.

Naaiatelier Lucy's

Sinds kort is Gambia een naaiatelier rijker. Het atelier is gevestigd in een prachtig verbouwd pand in Brufut en kon worden gerealiseerd dankzij de hulp van diverse sponsors. Het naaiatelier draagt de toepasselijke naam “Lucy’s” en is daarmee vernoemd naar Lucy Suylen.Lees verder.

Bouw ziekenhuis Jalanbang opgeleverd

Ziekenhuis opgeleverd!

Hoera! Het ziekenhuis, of beter gezegd de kliniek in Jalanbang, is opgeleverd! De elektriciteit is aangesloten. De bedden, tafels, stoelen, kasten, verbandmiddelen en instrumenten liggen klaar en noodzakelijke verbeteringen zijn gerealiseerd. Zo is pas nog een betonnen toegangspad naar de ingang aangelegd en is de deksel van de ‘suckaway’ opnieuw gestort. Ook lieten we het afdak boven de ingang verstevigen en een kapotte golfplaat vervangen.Lees verder.

Het ziekenhuis van Jalanbang in aanbouw

Jaarverslag 2014

Jaarverslag Stichting Sanchabba 2014Lees verder.

Tweede leven voor Roda JC shirts

Tweede leven voor shirts!

Eerder dit jaar is – dankzij de hulp van velen – opnieuw een container met goederen naar Gambia verscheept. Inmiddels is de container gearriveerd en uitgeladen en hebben de meeste spullen hun plaats van bestemming bereikt. Zo ook een aantal dozen met originele Roda JC voetbaltenues. Bakary (Baks) Bojang, zelf fervent voetballer én coach en daarnaast local manager voor onze stichting, heeft zorg gedragen voor de verdeling van deze tenues. Het is hem gelukt om maar liefst twee complete voetbalteams in het nieuw te steken. Daarnaast is een aantal tenues uitgedeeld aan individuele spelers. Lees verder.

Heuschen & Schrouff

Aanstaande zaterdag, 31 januari 2015, houdt Heuschen & Schrouff – de grootste Aziatische groothandel van Europa en één van de voornaamste sponsors van onze Stichting – een Open Dag! Naast proeverijen en kookworkshops, biedt Heuschen & Schrouff u deze middag 10% korting op het gehele assortiment. En koopt u op zaterdag 31 januari voor €39,00 of meer aan Aziatische producten, dan krijgt u er ook nog een gratis rijstkoker bij!Lees verder.

Kienen voor Sanchabba 2014

Kien-opbrengst € 2800!

Zaterdagavond 1 november jl. stond onze jaarlijkse kien-avond op het programma. En die was opnieuw een groot succes! Wat een opkomst, wat een prijzen, wat een spanning én wat een opbrengst! Ruim € 2.800,00 telden wij aan het einde van de avond. Een geweldig bedrag, dat geheel ten goede komt aan (de inrichting van) de kliniek in Jalanbang. Lees verder.

Kienen 1 november 2014

Onze jaarlijkse kien-/bingoavond is weer in aantocht! Beter gezegd: op zaterdag 1 november a.s. staat de kienavond op de agenda. Bij deze nodigen wij u, en de uwen, uit om dit festijn bij te wonen. Evenals vorig jaar vindt de kienavond plaats in partycentrum Het Streeperkruis, Streeperstraat 66, 6371 GN in Landgraaf. Lees verder.

Steenselse wielerdag!

Op maandag 11 augustus jl. (Kermismaandag) werd in Steensel, een mooi dorp in Oost Brabant, de traditionele Kermiskoers verreden. Voor de 33e keer reden nieuwelingen, junioren, de elite en de beloften zich de longen uit het lijf. Een prachtig wielerevenement dat deelnemers en publiek van over de hele wereld trekt.Lees verder.

Rolstoelen en rollator voor kliniek in Jalanbang!

Rolstoelen voor kliniek!

Dankzij bemiddeling van mevrouw Lilian Rouschop ontvingen we – naast verschillende medische instrumenten, verbandmiddelen en andere goederen – maar liefst drie rolstoelen en een rollator voor het nog te bouwen Health Centre in Jalanbang (waarover elders op deze website meer). Wat een luxe! Lees verder.

Donatie van bruidspaar!

Op zaterdag 15 maart jl. vierden Joke en Jeu van Mil hun 40-jarig huwelijksjubileum. Samen met familie en vrienden genoot dit bekende Landgraafse paar van een geweldig feest met volop muzikaliteit. Ook enkele bestuursleden van Stichting Sanchabba waren aanwezig en werden ter plekke op een verrassing getrakteerd: Lees verder.

Bouwtekening van het te bouwen ziekenhuis in Jalanbang

Bouw een ziekenhuis!

Stichting Sanchabba heeft plannen om een klein ziekenhuis te (laten) bouwen in Jalanbang, een dorp in het binnenland van Gambia. Dit ziekenhuis moet de inwoners van Jalanbang en omliggende dorpen voorzien van de broodnodige basiszorg. Broodnodig, want in de wijde omtrek is nu geen medische hulp voorhanden. Met onnodige sterfgevallen tot gevolg.Lees verder.

Donatie Marianne van der Donk

Donatie van € 365,00

Donderdag 12 december 2013 nam Marianne van der Donk afscheid als directrice van wijkzorgcentrum Dr. Calshof in Landgraaf. Een dag eerder deed ze dat al in verpleeghuis De Dormig. Marianne, een mens uit duizenden, wilde liever geen afscheidscadeau’s maar vond een enveloppe met inhoud beter bij haar passen. Voor die inhoud had zij overigens al lange tijd een bestemming in gedachten: Stichting Sanchabba!Lees verder.

Sanitair in Kerr Ndongo

Eind november werden op het terrein van de Primary School in Kerr Ndongo een toiletgebouw en een wasplaats voor kinderen opgeleverd. Dit in het bijzijn van Bjorn Wetzels, vertegenwoordiger van Ranpak, het bedrijf dat de bouw sponsorde. Uiteraard was ook onze projectleider Omar Jallow aanwezig, alsmede een klas schoolkinderen en enkele onderwijzers. Het gebouw werd symbolisch geopend door het aanbrengen van een plaat met daarop de naam van het betrokken bedrijf en de naam van onze stichting. Lees verder.

Goederen gearriveerd!

De hulpgoederen die eerder dit jaar, per container, in Gambia arriveerden zijn inmiddels bezorgd en verdeeld. Over de in aanbouw zijnde timmerwerkplaats, het ziekenhuisje in Medina Sabakh, de school in Kerr Ndongo, het dorp Sambakuta en diverse gezinnen waarvoor, door sponsoren, goederen werden meegegeven. Zowel Bakary Bojang als Omar Jallow, onze projectmanagers, waren daarbij betrokken.Lees verder.

Kienen groot succes!

Zaterdagavond 26 oktober stond onze jaarlijkse kien-avond op het programma. En die was ook dit jaar een groot succes. Met een opkomst van ruim 100 personen en een podium vol prijzen kon er dan ook weinig mis gaan.. Lees verder.

Kienen 26 oktober 2013

Onze jaarlijkse kien-/bingoavond is weer in aantocht! Beter gezegd: op zaterdag 26 oktober a.s. staat de kienavond op de agenda. Bij deze nodigen wij u, en de uwen, uit om dit festijn bij te wonen. Evenals vorig jaar vindt de kienavond plaats in partycentrum Het Streeperkruis, Streeperstraat 66, 6371 GN in Landgraaf. Lees verder.

Rijstdonaties & medicijnen

Recentelijk hebben wij enkele behoeftige gezinnen voorzien van rijst. De kosten daarvan werden voldaan uit daarvoor bestemde (doel)donaties. Lees verder.

Schoolgeld 2013

Eind september/begin oktober bezochten twee bestuursleden Gambia om het schoolgeld te voldoen. En om opgeleverde projecten te bezoeken en een nieuw project te bespreken. Door Omar Jallow en Bakary Bojang zijn voorbereidende bijeenkomsten gehouden met zoveel mogelijk ouders van scholieren en studenten waarvoor het schoolgeld wordt betaald. Dit om hen op de hoogte te brengen van veranderingen in aanpak en controle. Beiden zorgden later ook voor de afspraken met ouders, leerlingen en scholen om de betalingen te kunnen laten plaatsvinden. Voor in totaal 147 scholieren en studenten is schoolgeld betaald. Alle termijnen worden in een keer voldaan. Het schoolgeld is voldoende om ook een schooluniform te betalen. Voor een aantal studenten die duurdere (voortgezette) opleidingen volgen is een extra bedrag bijbetaald. Dit kon vanwege een daarvoor bestemde doeldonatie. Enkele studenten be-eindigden de opleiding al dan niet met een diploma. Een enkeling werd van de lijst verwijderd vanwege zeer onvoldoende studieresultaten. Lees verder.

Renovatie huis familie Faye

'Nieuw' huis voor familie

Door een doeldonatie konden dit jaar de verbouwings – en reparatiewerkzaamheden aan het huis van de familie Faye worden afgerond. Het bouwteam zorgde er, ook via een doeldonatie voor, dat de verbouwing van het huis van de familie Camara in Brikama leidde tot aanmerkelijk betere leefomstandigheden voor dit zeer arme gezin. Projectleider was in beide gevallen Omar JallowLees verder.

Water in Kerr Ndongo!

Dankzij een bijdrage van de Frits Schrouff Foundation én de inzet van onze projectmanager, Omar Jallow, is begin deze maand in het dorpje Kerr Ndongo in het binnenland van Gambia een watervoorziening opgeleverd. En dat betekent niet alleen dat in het dorp en bij de school die iets buiten het dorp ligt, schoon drinkwater uit de kraan komt. De watervoorziening is ook de basis voor een nieuw project. Dat overigens al in de pijplijn zit… Lees verder.

Opening Timmerwerkplaats

Timmerwerkplaats open

Op 15 februari jl. is in aanwezigheid van twee bestuursleden van onze stichting en projectmanagers Omar Jallow en Bakary Bojang de ‘Sanchabba Timmerwerkplaats’ in Kololi, The Gambia, geopend. Het project – geïnitieerd door Omar Jallow – en mogelijk gemaakt door Stichting Gered Gereedschap Heerlen (zij doneerden diverse houtbewerkingsmachines en kleine(re) handgereedschappen) én de Frits Schrouff Foundation (deze financierde het transport en de verscheping van de container) biedt werk aan zo’n 7 ervaren timmerlieden. En helpt daarmee meerdere families.Lees verder.

Wachtruimte opgeleverd!

Op oudejaarsdag 2012 heeft Stichting Sanchabba de wachtruimte bij de kraamkliniek in Medina Sabakh opgeleverd. Dankzij deze overdekte wachtruimte kunnen patiënten – vooral moeders en (pasgeboren) baby’s – fatsoenlijk schuilen voor de felle zon in de zomertijd of hevige regens in de regentijd. Lees verder.

Overblijfruimte van de lagere school school van Kerr N'Dongo.

RaboShare4More helpt!

Op de foto hierboven ziet u de onlangs opgeleverde ‘overblijfruimte’ van de lagere school in Kerr N’Dongo, Gambia, die dankzij een donatie van RaboShare4More gebouwd kon worden. Lees verder.

Kien-avond 2012

Kien-avond groot succes!

Zaterdagavond 27 oktober stond onze jaarlijkse kien-avond op het programma. En die was een ongeëvenaard succes! De opkomst was hoger dan ooit en de prijzen waren overweldigend! Dit dankzij de gulle gaven van enthousiaste relaties die – ieder jaar weer – prachtige prijzen beschikbaar stellen.Lees verder.

Hulpgoederen voor het hospitaal in Medina Sabakh

Schoolgeld 2012-2013

Van eind september tot begin oktober verbleven twee bestuursleden van Stichting Sanchabba in Gambia om het schoolgeld te betalen voor het komende schooljaar. Een hele klus, waarbij niet alleen behaalde diploma’s of certificaten werden gecontroleerd, maar ook de schoolkwitanties en de rapporten. Helaas leidde dat bij een aantal leerlingen, om verschillende redenen, tot het beëindigen van de schoolgeldbijdrage. Voor hen werden andere kinderen gevonden die beter aan de criteria leken te voldoen.Lees verder.

Kienen 27 oktober 2012

Kienen 27 oktober 2012

Onze jaarlijkse kien-/bingoavond is weer in aantocht! Beter gezegd: op zaterdag 27 oktober a.s. staat de kienavond op de agenda. Bij deze nodigen wij u, en de uwen, uit om dit festijn bij te wonen. Evenals vorig jaar vindt de kienavond plaats in partycentrum Het Streeperkruis, Streeperstraat 66, 6371 GN in Landgraaf. Lees verder.

Meander Golfdag

Meander helpt!

Op vrijdag 14 september jl. reisden enkele bestuursleden van Stichting Sanchabba naar Henri-Chapelle in België om de feestelijke afsluiting van de Meander Golfdag bij te wonen. Deze door de Meander Groep georganiseerde activiteit was namelijk vooraf gekoppeld aan verschillende goede doelen, waaronder onze stichting. Lees verder.

Vissersboot gearriveerd!

Het heeft lang geduurd, maar hij is er. De container met de vissersboot (zie het artikel elders op deze site) en andere hulpgoederen is met 4 weken vertraging aangekomen in Gambia.Lees verder.

Vissersboot voor Gambia

Vissersboot voor Gambia!

Stichting Sanchabba heeft onlangs een heuse vissersboot aangeschaft. De boot, op een trailer, is een Dory 17 ft. Een zeewaardige dubbelwandige en zelflozende polyester boot voorzien van twee buitenboordmotoren. Een Yamaha 20 PK en een Yamaha 5 PK reservemotor. Eind juni gaat het vaartuig op transport en na aankomst in Gambia neemt Bakary (Baks) Bojang, onze local manager, de boot onder zijn hoede. Lees verder.

Wir Sind Spitze verzorgen benefietconcert

Opbrengst concert...

Het benefietconcert van zaterdag 31 maart jongstleden was een groot succes. Ruim 150 bezoekers genoten van een super avond verzorgd door een orkest van klasse: ‘Wir sind Spitze’. De muzikanten namen de zaal mee op een muzikale wereldreis en speelden de sterren van de hemel. In de pauze, omlijst door een vaardige DJ, volgde een loterij met mooie prijzen. Na aftrek van alle gemaakte kosten, bleef een bedrag van bijna 300 Euro over dat inmiddels op de bankrekening van onze stichting is bijgeschreven. Waarvoor onze hartelijke dank! Lees verder.

Wir Sind Spitze

Benefietconcert! Landgraaf

Het is bijna zover! Zaterdag 31 maart vindt het Benefietconcert plaats waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting Sanchabba. Het concert wordt georganiseerd door Frosch Events, in samenwerking met Partycentrum Het Streeperkruis te Landgraaf en De Haan Beveiliging BV.
(promotie video)Lees verder.

VOETBAL KLEDING

Voetbaltenues in Gambia!

Medio 2011 ontving Stichting Sanchabba enkele dozen vol voetbalshirts, -broekjes, -sokken, -schoenen en trainingspakken. Gebruikt in Nederland, maar bijzonder geschikt voor een tweede leven in Afrika. Lees verder.

800 Euro van 80-jarige.

800 Euro van 80-jarige!

Mevrouw Gevers uit Valkenswaard, al jarenlang sponsor van een kind in Gambia, vierde onlangs haar 80e verjaardag. En deze mijlpaal liet zij niet ongemerkt voorbij gaan. Zij vierde haar verjaardag, maar in plaats van cadeautjes vroeg zij een envelopje met inhoud voor Stichting Sanchabba. En dat werd een groot succes! Lees verder.

Keukentje bij school in Kerr Ndongo

Duizend Euro 'schoolgeld'!

Eerder dit jaar ontving Stichting Sanchabba een donatie van maar liefst 1000 Euro. Geschonken door twee middelbare schooldocenten die ons vroegen een passend onderwijsproject in Gambia te zoeken waar het geld goed gebruikt kon worden. Lees verder.

Gezocht: oude mobieltjes

Gezocht: mobieltjes!

Stichting Sanchabba is op zoek naar oude, nog werkende, mobiele telefoons. Deze zijn in Gambia zeer gewild. Net als in veel andere ontwikkelingslanden is het mobiele telefoonnetwerk daar vele malen betrouwbaarder dan het vaste net. Een mobieltje legt een Gambiaan dan ook geen windeieren. Uit onderzoek is gebleken dat door het gebruik van mobiele telefoons het gemiddelde jaarinkomen van de Gambiaanse bevolking stijgt. En daar doen we ‘t voor! Lees verder.

Antwerpen-Banjul Challenge

Finish gehaald!

Rallyrijders Arjan Jacobs en Willem Kaihatu hebben het gehaald! Op 28 oktober jongstleden arriveerden zij, na veel avonturen, heelhuids in Gambia! Via Belgie, Frankrijk, Spanje, Marokko, Mauretanie en Senegal bereikten ze, met hun Daihatsu Feroza, zonder problemen Gambia, eindbestemming van de rally.Lees verder.

Vers geoogste rijst uit Sambakuta

Rijst uit Sambakuta!

De tuinen van Sambakuta zijn een groot succes! Het is de tuinmannen zelfs gelukt om vruchten te plukken van het regenseizoen, normaal gesproken funest voor een Afrikaanse tuin. In Sambakuta werd aan het begin van het regenseizoen rijst gezaaid en inmiddels is deze met succes geoogst. Geweldig! De opbrengst is prima en de rijst van uitstekende kwaliteit. Nog even door de pelmachine en klaar is Sambakuta…Lees verder.

Math Gulpers overhandigt cheque van € 750,00 aan Stichting Sanchabba

€ 750,00 voor Gambia!

Onze penningmeester Wiel Wetzels werd kort geleden blij verrast met een donatie van maar liefst € 750,00. De gulle gever was de heer Math Gulpers. Math Gulpers nam onlangs afscheid van het Charlemagne College waar hij maar liefst 40 jaar als directeur van locatie Brandenberg diende. Een deel van de opbrengst van zijn afscheidsreceptie op 7 oktober jl. schonk Math aan Stichting Sanchabba. En daar zijn wij ontzettend blij mee! Lees verder.

Kien-avond 2011 groot succes!

Kienen opnieuw succes!

Zaterdagavond 29 oktober stond onze jaarlijkse kien-avond op het programma. Vanwege de herfstvakantie en de 5 kilometer verderop gespeelde voetbaltopper Roda JC-Ajax, was de opkomst iets lager dan voorgaande jaren. Maar wat een enthousiasme!! Lees verder.

Schoolgeld 2011-2012

Foto’s
Medio september vertrokken enkele bestuursleden van Stichting Sanchabba naar Gambia om de lopende projecten te bezoeken en het schoolgeld voor het schooljaar 2011-2012 te betalen. Vooral dat laatste is een hele klus, maar het is gelukt! Dankzij uw hulp kunnen maar liefst 140 scholieren of studenten weer een jaar naar school. Natuurlijk zijn van veel kinderen nieuwe foto’s gemaakt en samen met actuele informatie zetten we deze zo spoedig mogelijk op de site. En ook nieuwe sponsoren krijgen zo snel mogelijk bericht. Wij vragen hiervoor wel wat geduld. Het bijwerken van de website is een heel karwei…Lees verder.

Vrachtwagen met hulpgoederen voor Gambia

Goederen voor Gambia!

Op zaterdag 3 september jongstleden was Landgraaf al vroeg uit de veren. Vanaf zeven uur ‘s ochtends laadden enkele bestuursleden van onze stichting, samen met wat enthousiaste vrijwilligers uit de buurt, dozen vol hulpgoederen, diverse fietsen én een aanhangwagen in een vrachtwagen. Daarna vertrokken zij met deze wagen richting Coevorden waar de goederen werden overgepakt in een zeecontainer. Op 24 september 2011 vertrekt deze container – aan boord van een torenhoog containerschip – naar Banjul, de hoofdstad van Gambia. Lees verder.

Tuin Sambakuta

Forse donatie Rotary Ede!

Kort geleden ontvingen wij van de Rotary Club Ede-Hoekelum een donatie van maar liefst €1.625,00. Het geld is bedoeld voor het tuinproject in Sambakuta (meer hierover elders op deze site) dat eerder dit jaar met hulp van Stichting Sanchabba van start is gegaan en waar inmiddels de eerste successen (lees: oogsten) binnengehaald zijn. Lees verder.

Rallyauto

Vervolg Antwerpen-Banjul

Zoals wij eerder berichtten (en u elders op deze site kunt lezen) gaat op 8 oktober a.s. de ‘Antwerp-Banjul Challenge 2011’ van start. Een bekende low-budget rally die volledig in het teken staat van het goede doel. Lees verder.

Extra rijst in het regenseizoen!

Extra hulp in regentijd!

Nederland kende dit jaar de natste zomer in jaren. In Gambia doen ze er nog een schepje bovenop. In augustus bereikte het regenseizoen menig hoogtepunt. Op veel plaatsen regende het dagen achter elkaar, uren aan een stuk. Lees verder.

29 oktober kienen!

Onze jaarlijkse kien-/bingoavond vindt dit jaar plaats op zaterdag 29 oktober. Bij deze nodigen wij u, en de uwen, alvast uit om dit festijn bij te wonen. Evenals vorig jaar vindt de kienavond plaats in partycentrum Het Streeperkruis Streeperstraat 66, 6371 GN in Landgraaf (Schaesberg). Lees verder.

Omar Sey bij het door hem gelaste tentframe

Missie geslaagd!

Hierboven ziet u Omar Sey uit Kololi. Tot vorig schooljaar werd Omar gesponsord door Fienie en Klaus Rosenzweig-Born uit Kerkrade die hem zo in de gelegenheid stelden de basis- en voortgezette lasopleiding af te maken. Lees verder.

Omar bij Schrouff

Eerste oogst binnen

De tuinen in Sambakuta hebben een eerste winst opgeleverd. De uienoogst was een groot succes en de medewerkers daar zijn bezig met het prepareren van de tuin voor het komende regenseizoen. Dan zal de hele tuin van 350 bij 150 meter worden ingezaaid en beplant op een manier dat een continue opbrengst te verwachten valt. De initiatiefnemer en manager van het hele gebeuren in Sambakuta, Omar Jallow, was mei 2011 in Nederland. Uitgenodigd door een aantal mensen die zich zeer bij dit project betrokken voelen, gebruikte hij zijn tijd om bezoeken te brengen aan o.a. een aardbeienkweker, een biologisch tomatenteelt bedrijf en een aanplant van druiven. Een werkbezoek dus waar veel werd opgedaan over de bewerking van de grond, bemesting en verdere behandeling van de verschillende planten. Ook werd geleerd hoe goede compost te maken en werden tips gegeven over bescherming tegen te felle zon, bewatering etc.Lees verder.

Opening tuinen van Sambakuta

Opening tuin Sambakuta!

Op zondag 20 februari 2011 werd, in het bijzijn van twee bestuursleden van Stichting Sanchabba, de tuin van Sambakuta officieel geopend. Wat een belevenis! Ballonnen en vlaggen (een vlag van de firma Heuschen-Schrouff én de Limburgse vlag) sierden het erf en de feestmaaltijd (kip met rijst) pruttelde op de achtergrond…Lees verder.

Containerschip

Hulpgoederen onderweg!

Begin februari zijn bij Stichting Sanchabba in Landgraaf 172 (!) dozen vol hulpgoederen voor Gambia in een vrachtwagen geladen. Inmiddels zijn alle dozen overgeheveld op een containerschip en zijn de goederen onderweg naar Banjul, de hoofdstad van Gambia. De dozen zitten vol met uiteenlopende hulpgoederen. Van voetbalkleding en zeep via naaimachines en speelgoed naar splinternieuwe spijkerbroeken en keukenartikelen. Te veel om op te noemen, maar allemaal de moeite waard! En allemaal gratis gekregen via “vrienden van Sanchabba”! Lees verder.

Tuin Sambakuta

Voortgang tuinproject

Wij hebben het u beloofd en houden u dan ook graag op de hoogte van de voortgang van het tuinproject in Sambakuta. Op dit moment zijn enkele bestuursleden van onze stichting in Gambia waar zij een bijdrage leveren aan de opstartfase van het project. Toen zij medio januari in Sambakuta arriveerden, was er overigens al het nodige voorwerk verricht. Om te beginnen was een gebied van 180 bij 300 meter afgepaald en grotendeels omheind met prikkeldraad. Het land was ontdaan van onkruid en struiken en met een gehuurde tractor omgeploegd. Er was een put gegraven en een oude put was gerestaureerd. Een generator en waterpompen waren aangeschaft en men was bezig met het bouwen van een ‘tuinhuis’, waar de vaste medewerkers van de tuin kunnen slapen, waar medewerkers naar het toilet kunnen of kunnen douchen en waarin materialen veilig kunnen worden opgeborgen. Kortom, Sambakuta zit niet stil! Lees verder.

Werkkleding in gebruik

Sponsors tuinproject!

Trots, maar vooral dankbaar, is Stichting Sanchabba op het feit dat het gelukt is sponsoren te vinden voor het tuinproject in Sambakuta*. Waren wij kort geleden nog dringend op zoek naar sponsoren die – net als wij – geloofden in dit tuinproject? Inmiddels kunnen wij u melden dat wij over voldoende financiële middelen en goederen beschikken om met het project van start te gaan! Lees verder.

Schoolgeld September 2010

Schoolgeld 2010/2011

De voorzitter van onze stichting, Niek Waterschoot, is weer terug in Nederland. Zoals gebruikelijk vloog hij afgelopen september naar Gambia om het schoolgeld voor het komende schooljaar te voldoen. Dankzij een toename van het aantal sponsoren kon Stichting Sanchabba dit jaar 131 kinderen verblijden. En dat zijn er maar liefst 35 meer dan vorig jaar!Lees verder.

Kienen 13 november 2010

Succesvolle kienavond

Zaterdagavond 13 november, soms met vertraging vanwege ondergelopen wegen, druppelden 104 vrienden en vriendinnen van de Stichting het party centrum “Het Streeper Kruis” binnen. Afkomstig uit Friesland, Utrecht, Brabant en Limburg. Even na half acht kon de eerste kienronde beginnen. In totaal werden 10 ronden vol gemaakt. De pauze werd gevuld met een loterij en uiteindelijk kon iedereen met een grote of kleinere prijs naar huis. Het werd een gezellige avond waarvan de leiding in handen was van kienmaster Wiel Wetzels en zijn assistent Huib jr. Evenals vorige jaren waren er mooie prijzen te winnen. Dit met dank aan onze relaties die bijna alle prijzen sponsorden. De eerste keer in de grote zaal van party centrum het Streeper Kruis is prima bevallen. Iedereen kreeg op tijd zijn of haar drankje en de zaal was tevoren keurig ingericht voor dit evenement. Lees verder.

Tien kinderen naar school dankzij Stichting Frits Schrouff!

Gesponsorde 'tienling'...

Zoals u heeft kunnen lezen in het nieuwsbericht van 15 augustus jongstleden, heeft Stichting Sanchabba er een nieuwe sponsor bij. En wat voor één! De firma Heuschen-Schrouff uit Landgraaf (vertegenwoordigd door Stichting Frits Schrouff, eveneens uit Landgraaf) heeft toegezegd jaarlijks het schoolgeld te betalen voor maar liefst tien kinderen. Geweldig! Lees verder.

Shirts VV Schaersberg voor Gambia

Opnieuw in de krant!

Opnieuw heeft Stichting Sanchabba de krant gehaald. Dit keer op 10 augustus jongstleden. Op die dag stond een groot artikel (zie hierboven) met als titel “Shirts VV Schaesberg naar Gambia” in de Landgraaf Koerier.Lees verder.

Dozen voor Gambia worden ingepakt!

Op weg naar Gambia!

Daar gaan ze!
87 dozen en 9 (kinder)fietsen!
Vanuit Landgraaf op weg naar Gambia!Lees verder.

Meisjesvoetbalteam in het nieuw!

Container gearriveerd!

Medio februari kon u in deze nieuwsrubriek lezen dat een container vol hulpgoederen op weg was naar Banjul, de hoofdstad van Gambia. Nu, enkele maanden later, kunnen wij niet alleen melden dat ‘onze container’ veilig in Gambia gearriveerd is, maar ook dat onze contactpersoon in Gambia – Bakary Bojang – alle goederen inmiddels heeft afgeleverd bij verschillende families en scholen. Volgens Baks waren alle families dolblij met de hulpgoederen die zij in ontvangst mochten nemen. Vanuit Gambia vraagt hij ons dan ook nadrukkelijk om alle gulle gevers hartelijk te danken! Lees verder.

Goed gevulde bananendozen voor Gambia!

Spullen naar Gambia?

De afgelopen jaren hebben wij vaak en veel goederen naar Gambia verscheept. Van ME-bussen tot naaimachines en van oude – nog werkende – computers tot dozen vol medicijnen en EHBO-artikelen. De spullen hebben al tot heel wat blijdschap geleid en keer op keer wordt de container met open armen ontvangen. Jammer genoeg wordt het verschepen van goederen steeds duurder. Daarom kunnen wij, als stichting, niet meer garant staan voor een regelmatig transport. Lees verder.

Domenica

Sanchabba in de krant!

Regelmatig haalt Stichting Sanchabba de krant. Zo ook op 2 maart jongstleden. Toen stond een groot artikel (zie hierboven) met als titel “Moda Domenica sponsort stichting Sanchabba” in de Landgraaf Koerier. Lees verder.

Isa Diepeveen (links op de foto) in actie voor Stichting Sanchabba!

Sanchabba in Doelgericht!

Begin 2010 werd op een wel heel speciale manier actie gevoerd voor Stichting Sanchabba. Isa Diepeveen uit Veenendaal (9 jaar oud) deed mee aan Doelgericht, een Televisie-Quiz die in het teken staat van Goede Doelen. Omdat Isa zich in het verleden al vaker heeft ingezet voor Stichting Sanchabba werd zij uitgenodigd om als kandidaat deel te nemen aan deze Quiz. Een Quiz die bedoeld is om jonge kijkers meer te leren over goede doelen en hen ervan te overtuigen dat het vooral ook érg leuk is om je voor een goed doel in te zetten. Lees verder.

Nieuwe visnetten voor visser Bah

Levensreddende donatie

Op deze foto ziet u Mister Bah. Een Gambiaanse “fisherman” die zijn geld verdient met vissen in de Oceaan. Dat gaat als volgt: met een bootje trekken Mr. Bah en zijn helpers het visnet een heel eind de Oceaan op. Daarna varen de vissers met een grote boog terug naar het strand. Het visnet wordt vervolgens aan de twee uiteinden (met mankracht) naar de kust getrokken in de hoop dat het vol met vis zit. De gevangen vis wordt verzameld en deels verkocht.Lees verder.

Opening keuken

Keuken officieel geopend!

Goed nieuws: op 27-12-2009 is de keuken annex eetzaal bij de school in Brikama officieel geopend! Beter nieuws: Sandra Hol en Ruud van Soelen (de sponsors van dit project) hebben met hun Eend (2CV) Gambia bereikt en konden de officiële openingshandelingen zelf verrichten! Het beste nieuws: dit alles gebeurde onder toeziend oog (en luid gejuich!) van Sandra’s vader, moeder én broer die de kerstdagen in Gambia doorbrachten, “onze Baks”, bijna honderd dolenthousiaste schoolkinderen en de overige inwoners van Brikama! Lees verder.

Happy New Year!

Happy New Year!

Het bestuur van Stichting Sanchabba wenst u allen een kleurrijk 2010 vol geluk en onvergetelijke momenten in goede gezondheid! Lees verder.

kienen 28-11-2009

Kienavond succesvol!

Op zaterdag 28 november 2009 stond onze jaarlijkse kienavond op het programma. Inmiddels uitgegroeid tot een goede “Sanchabba-traditie”. En inderdaad, ook dit jaar was de opkomst overweldigend en het enthousiasme groot! En dat resulteerde in een opbrengst van maar liefst € 2.344,00. Geweldig! Het bestuur van Stichting Sanchabba is wederom overrompeld door het succes en dolblij met de hoge opbrengst. Hier kunnen we in Gambia veel goeds mee doen! Lees verder.

Schoolkinderen

Honderdste sponsorkind!

Het mag dan misschien niet het meest sensationele nieuwsitem zijn, wij vinden het wel degelijk het vermelden waard: Stichting Sanchabba kon afgelopen week het honderdste kind aan haar sponsorlijst toevoegen! Een geweldig resultaat dat wij alleen konden behalen dankzij de steun én het enthousiasme van alle sponsors (ook bijna honderd!). Het is overigens mevrouw Ummelen – Hubben uit Heerlen die met de eer mag strijken en vanaf volgend schooljaar het schoolgeld van “ons honderdste kindje” betaalt! Mevrouw Ummelen – Hubben: gefeliciteerd en bedankt dat ook u sponsor wilt zijn! Natuurlijk bedanken we ook alle overige sponsors hartelijk voor alle hulp, voor het vertrouwen en voor jullie enthousiasme! Lees verder.

Bouw keuken Brikama

Bouw keuken van start!

Zoals u eerder (en nog steeds elders) op onze site kon lezen, probeerden wij drieduizend Euro bij elkaar te krijgen voor de bouw van een keuken annex eetzaal(tje) bij een kleuterschool in Brikama! Met een goede keuken zou deze school namelijk kunnen deelnemen aan het World Food Program van de VN.(WFP) Lees verder.

Ousman Sanyang

Operatie Ousman...

Ousman Sanyang moest het afgelopen jaar maar liefst drie keer onder het mes. Eén keer in Dakar (Senegal) en twee keer in Gambia. Eigenlijk zou de operatie in Senegal zijn laatste operatie worden. Helaas bleek dit een utopie. Terug in Gambia moest Ousman opnieuw naar het ziekenhuis. Er werden brains in zijn been geplaatst en zijn wonden moesten dagelijks ontsmet worden. En dat klinkt gemakkelijker dan het in Afrika is! Toch lijkt er een klein succes geboekt. De operatiewonden zijn inmiddels genezen en het gaat beter met Ousman. Hij heeft geen pijn meer en gaat zelfs weer naar school. Hopelijk is er nu voorgoed een eind gekomen aan zijn “beenprobleem”.Lees verder.

Regentijd in Gambia: taxi te water!

Schoolgeld 09/10 betaald

De voorzitter van onze stichting, Niek Waterschoot, is weer terug in Nederland. Zoals gebruikelijk vloog hij afgelopen september naar Gambia om het schoolgeld voor het komende schooljaar te voldoen. Dankzij een toename van het aantal sponsoren kon Stichting Sanchabba dit jaar 96 kinderen verblijden. En dat zijn er maar liefst 20 meer dan vorig jaar!Lees verder.

Baks proeft nieuwe haring!

Baks in Nederland!

Op uitnodiging van een sponsor was onze Gambiaanse contactpersoon – Bakary Bojang – in Nederland! De betreffende sponsor wilde Baks “belonen” voor het feit dat hij zoveel voor de stichting doet en hem, daarnaast, kennis laten maken met Nederland. En dat is prima gelukt! Baks heeft veel gezien en meegemaakt en uitgebreid kennis gemaakt met de Nederlandse cultuur en de daarbij horende gewoonten. Samen met voorzitter Niek Waterschoot vloog Baks eind september terug naar Gambia. Veel mooie herinneringen, goede vrienden en bruikbare cadeaus rijker! Namens Baks bedanken wij via deze weg iedereen die zijn/haar steentje bijdroeg aan een onvergetelijke tijd in Nederland! Het was geweldig! Lees verder.

Saharaeend

Saharaeend.nl

Sandra Hol en Ruud van Soelen, beiden 30 jaar, vertrokken op maandag 7 september jl. naar Ghana. Dat is op zich niet zo bijzonder, denkt u nu. Wedden dat u hier anders over denkt zodra wij u vertellen dat Sandra en Ruud de reis naar Ghana (een tocht van ruim 13.000 km!!) maken in een 2CV? Juist ja, in een Eend!Lees verder.

Foto kleuterschool Brikama

Keuken voor school!

Op de foto hierboven ziet u de kleuterschool van Brikama. Zo’n 85 kleuters uit een arme buitenwijk van deze stad bezoeken dit schooltje, waar we eerder een toiletgebouw aan schonken. Deze kinderen komen uit de allerarmste gezinnen. Gezinnen waar voldoende eten – laat staan een warme maaltijd – geen vanzelfsprekendheid is. Om deze kinderen in ieder geval één behoorlijke maaltijd per dag te kunnen garanderen, kan de school voedselhulp krijgen van het World Food Program (WFP), een initiatief van de VN. Maar dan wel onder voorwaarde dat ze zelf een keukengebouwtje, branders, potten en pannen, borden, bestek en drinkbekers weten te bemachtigen. Een uitdaging voor onze Stichting!Lees verder.

Ivo van den Heuvel in concert!

Arcus College scoort!

Na maanden van voorbereiding en keihard werken was ‘t op vrijdag 26 juni 2009 eindelijk tijd voor “Ivo van den Heuvel in Concert 2”! Het concert, dat plaatsvond in de theaterzaal van het Arcus College in Heerlen, werd in vele opzichten een groot succes! De professionaliteit spatte van het podium en het enthousiasme was tot op de laatste rij voelbaar! Beter gezegd: het dak van het Arcus College ging er deze vrijdagavond meerdere keren af! Als klap op de vuurpijl werd tijdens het concert een cheque van maar liefst € 1000,00 aan Stichting Sanchabba overhandigd! Lees verder.

Het Robijnen huwelijkspaar Lucy en René Suylen!

Feestelijke duizend Euro!

Zondag 15 juni jongstleden vierden Lucy en René Suylen hun 40-jarig huwelijksjubileum. Samen met hun zoon Daniel ontvingen zij familieleden en vrienden om dat te vieren. Lucy en René, trouwe en actieve fans van Stichting Sanchabba, hadden geen behoefte aan cadeaus en vroegen in plaats daarvan een donatie voor de stichting.Lees verder.

Tio Hotelweek 2009

€ 5.000,00 van TIO!

Van 12 t/m 16 januari jongstleden runden de eerstejaars studenten van Hogeschool TIO (Utrecht en Rotterdam) Hotel Bella’Tio in Valkenswaard! De studenten werkten die week keihard om van het hotel een groot succes te maken. En dat deden zij niet zonder (goede) reden. De winst van deze hotelpraktijkweek zou namelijk ten goede komen aan Stichting Sanchabba! Afgelopen week was ‘t zover en werd de totale winst van de hotelweek overgemaakt op onze bankrekening. Enigszins overdonderd doch aangenaam verrast waren wij door de hoogte van het bedrag. Maar liefst € 5.000,00 werd op onze bankrekening bijgeschreven en dat is – zonder twijfel – de grootste schenking in ons bestaan! Lees verder.

De kraam van Stichting Sanchabba!

Old timer dag!

Op zondag 14 juni jongstleden organiseerde verzorgingshuis “De Dormig” in Landgraaf een old timer tocht voor haar bejaarde bewoners. Het geheel werd “aangekleed” met een BBQ, een barretje, muziek en… een kraampje van Stichting Sanchabba! Lees verder.

Sanne en Lars van den Elzen steunen Stichting Sanchabba!

Diverse donaties!

Op onze site kunt u regelmatig lezen dat Stichting Sanchabba donaties ontvangt. Vaak gaat ‘t dan om grote bedragen waaraan een speciale actie gekoppeld werd. Natuurlijk ontvangen we regelmatig ook kleinere bedragen. Stuk voor stuk de moeite van het noemen waard, want zoals we in onze nieuwe folder terecht zeggen: uw bijdrage, hoe klein ook, is goud waard in Afrika! Lees verder.

Nieuwe doelpalen voor school in Illiasa

Nieuwe doelpalen!

Eerder dit jaar schonk een vriend van Stichting Sanchabba een volleybalnet aan een school in Badibou-Illiassa, in het binnenland van Gambia. (Elders op deze site kunt u dit bericht nog teruglezen). Stichting Sanchabba heeft er onlangs voor gezorgd dat de bijpassende metalen palen (waaraan het volleybalnet bevestigd kan worden) geplaatst werden, alsmede enkele (door ons beloofde) metalen voetbaldoelen!Lees verder.

Nieuwe waterpomp voor ziekenhuis in Illiasa

Nieuwe waterpomp!

Vorige maand (mei 2009) is een nieuwe waterpomp geplaatst op het terrein van het ziekenhuis in Badibou-Illiassa, in het binnenland van Gambia. Deze nieuwe pomp brengt het water uit een ondergronds reservoir naar een grote watertank bovengronds. En dankzij de pomp hebben alle gebouwen die bij het ziekenhuis horen weer stromend water. En dat kan levens redden!Lees verder.

Verjaardagsgeld!

Op de foto hiernaast ziet u de familie Scheepers. Emeritus pastoor Jef Scheepers (op de foto rechts, met stok) en zijn zus mevrouw Geraldine Boymans-Scheepers (op de foto links naast Jef) vierden ook in mei 2009 weer hun beider verjaardagen. En Stichting Sanchabba deelde mee in de feestvreugde! Geraldine en Jef hebben (al enkele jaren overigens) geen behoefte aan cadeautjes, maar stellen een donatie ten behoeve van Stichting Sanchabba op prijs. En het moet gezegd worden: de familie Scheepers doet daar graag aan mee! Na afloop van het feestelijke treffen werd onze stichting dan ook een bedrag overhandigd van maar liefst 570 Euro! Te besteden aan komende projecten. Gememoreerd mag worden dat beide jarigen ook bijdroegen aan de operaties van Ousman Sanyang (enkele jaren geleden in Dakar) en aan de bouw van beide toiletunits in Badibou Illiassa (bij de school en het hospitaal).Lees verder.

Nieuw volleybalnet voor school in Iliassa

Volleyballen in Gambia!

Pierre Wetzels uit Landgraaf schonk de Iliassa Basic Cycle School, een grote streekschool in het binnenland van Gambia, een gloednieuw volleybalnet en vier volleyballen! Het net en de ballen werden tijdens de laatste Gambiareis (eind februari) aan het hoofd van de school overhandigd door de penningmeester van Stichting Sanchabba Wiel Wetzels, broer van de gulle gever. Op de foto ziet u het bewuste net én – rechts in beeld – de directeur van de school die niet raakte uitgepraat over dit geweldige sportieve cadeau!Lees verder.

Fiets Lamin Colley

"Sponsorfiets" voor Lamin!

Dit is Lamin Colley uit Mandinaring. Lamin gaat naar school in Brikama, ruim 15 kilometer verderop. “Openbaar vervoer” kost geld en rijdt niet altijd. Om zijn schoolbezoek (en -resultaten) veilig te stellen bedachten Wendy Pluimen en enkele van haar familieleden een grote verrassing voor student Lamin: een fiets! Onze local manager Baks kocht een (uit Nederland afkomstige) tweedehands fiets bij een handelaar. De plaatselijke fietsenmaker repareerde de fiets en leverde een slot en het resultaat ziet u op de foto: een totaal overdonderde Lamin. Hij kreeg het eerste cadeau in zijn leven! Lees verder.

Nieuw matras voor de Sowe family!

Matras voor familie!

Een aantal sponsoren en donateurs kwam min of meer toevallig achter de
vertrekdatum van de laatste Gambiareis die voorzitter Niek Waterschoot ondernam samen met Joke en Jeu van Mil en Roos Dohmen en Wiel Wetzels. Zodoende kwamen er voor vertrek wat pakjes en enveloppen binnen, bestemd voor verschillende van de gesponsorde kinderen. Ondanks het drukke programma is het gelukt alle kinderen te bezoeken waarvoor een aardigheidje was meegegeven. Lees verder.

Ivo voor Afrika

Arcus College in actie!

Studenten Kunst, Theater & Media van het Arcus College in Heerlen komen grootscheeps in actie voor Stichting Sanchabba!Lees verder.

Musa Nick Samba

Operatie Musa Nick!

Dit is Musa Nick. Hij is geboren in februari 2008. Zijn moeder, Ami Samba wordt gesponsord door Roos Dohmen. Bart Frosch (11) zorgt van zijn zakgeld voor een extraatje voor Musa. Dat komt erg goed van pas. Musa, erg klein en mager bij zijn geboorte is van alle steun prima opgeknapt. Maar onlangs werd hij ziek en bleek een operatieve ingreep noodzakelijk. De kosten van zijn operatie zijn door Stichting Sanchabba betaald en inmiddels gaat ‘t met Musa Nick een heel stuk beter! Baks, onze contactpersoon, maakte deze foto na een bezoek aan de dokter. Hij hield de afgelopen tijd een vinger aan de pols en informeerde ons regelmatig over de gang van zaken. Lees verder.

School Serekunda

Heksenketel helpt!

Een actie op openbare basisschool De Heksenketel in Assen leverde maar liefst € 1.200,00 op!Lees verder.

Fiets Baks

Fiets voor Baks!

De local manager van de stichting, Bakary (Baks) Bojang, is onze steun en toeverlaat in Gambia. Er is bijna dagelijks email-contact via een internet cafe in het toeristengebied. Zo blijven we tot in detail op de hoogte van het wel en wee van de sponsorkinderen en hun families. Lees verder.

Scoren met 1 doel

Cheques voor Sanchabba!

De oprichters van de stichting “Scoren met 1 doel” – Marco Kerkhof en Antonio Taboas – zijn beide ondernemer in de gemeente Veenendaal. In hun vrije tijd spelen de heren al jaren samen in een gesponsord zaalvoetbalteam. Hun sportieve prestaties, gekoppeld aan hun zakelijk instinct, zorgde ervoor dat de stichting “Scoren met 1 doel” werd geboren. Een stichting die op sportieve wijze (een eigen zaalvoetbalteam) geld inzamelt voor, jaarlijks variërende, goed doelen. Dit jaar stond ook Stichting Sanchabba op de lijst. Op 15 november jl., tijdens de jaarlijkse kienavond, werd ons dan ook een cheque ter waarde van € 1.000,00 overhandigd! Lees verder.

Kienen 17-11-2008

Kienen groot succes!

Op zaterdag 15 november stond onze jaarlijkse kienavond op het programma. De opkomst was enorm en het enthousiasme overweldigend! Tel daar de geweldige opbrengst van € 2.460,00 bij op en je snapt dat wij, van Stichting Sanchabba, glimmen van geluk! Lees verder.

Presentatie website!

Het is zover: Stichting Sanchabba heeft een website! En wat voor één! Dankzij de sponsor (Armand Cieters van ZECI Vastgoedontwikkeling), de maker van de site (Sharon van Wieren van Wizard Wise) én de ontwerper van ons nieuwe logo (Hennie Henzen van Hennie Henzen Reclame) gaat Stichting Sanchabba voortaan zeer professioneel door het virtuele leven. Natuurlijk zijn we daar ontzettend blij mee. Vol trots presenteren we dan ook onze spiksplinternieuwe site: www.sanchabba.nl! Lees verder.

Schoolgeld 08/09 betaald

Zoals gebruikelijk is in september j.l. het schoolgeld betaald voor het schooljaar 2008/2009. In totaal 76 scholieren/studenten zijn weer in staat om een jaar naar school te gaan. Lees verder.

ME-bus in Gambia!

Half september 2008 arriveerde de door Stichting Sanchabba verscheepte ME-bus in de haven van Banjul, Gambia. De kosten van het transport werden betaald door toedoen van de Consul Generaal van Gambia in Nederland. De meegereisde hulpgoederen zijn door Baks (onze contactpersoon in Gambia) verdeeld en de voormalige ME-bus heeft inmiddels haar eerste schreden in het Afrikaanse politievak gezet. De bus doet dienst bij de toeristenpolitie in Gambia. Voor transport van personeel en als mobiele post binnen de zogenaamde Tourist Development Area. Lees verder.

Bax met rijst

Stijgende voedselprijzen!

Vanaf medio 2008 werd – na het stijgen van de wereldvoedselprijzen – door Stichting Sanchabba bij een aantal families bijgesprongen om het ontstane voedseltekort te bestrijden. Dit werd mogelijk gemaakt door de vele donaties die wij ontvingen nadat wij een speciale oproep plaatsten.Lees verder.

Toiletgebouw Badibou

Het toiletgebouw van Health Centre Badibou-Illiassa wordt opgemetseld. Van de enorme zinkput is niets meer te zien.Lees verder.

Sponsorloop FC Forza

Al diverse malen organiseerde Fit Centre Forza uit Heerlen een sponsorloop waarvan de gehele opbrengst ten bate kwam van Stichting Sanchabba! Lees verder.

Startkrediet winkeltje

Startkrediet voor een ondernemende moeder (midden op de foto) in Serekunda. Zij begon een winkeltje waar behalve uien, tomaten, kruiden etc ook bakolie wordt verkocht. Vooral het laatste artikel loopt goed en levert de meeste inkomsten op. Ze verdient nu voldoende om voor haar kinderen te zorgen.Lees verder.

Startkrediet BBQ

Er werd een startkrediet ter beschikking gesteld voor een jonge ondernemer.
Hij begon een barbecue in de omgeving van het toeristen uitgaanscentrum.
Op deze barbecue worden halve kippen geroosterd en daarna verkocht. Vooral na sluitingstijd van de restaurants is daarnaar veel vraag. Deze barbecue is dagelijks geopend van 21.00 tot 04.00 uur ! Omgeving Senegambia. Eet smakelijk als U daar toch bent.Lees verder.

Nieuw tenue voetbalelftal

In april 2008 overhandigden wij negen voetbalshirts aan een voetbalelftal in Sanchabba, Gambia. Het cadeau viel in de smaak en de shirts – geschonken door Voetbalvereniging Bennekom – worden nog steeds als waardevolle schatten gekoesterd! Lees verder.

plaquette

Erkentelijkheidsplaquette

Op 8 november 2007 werd in Amsterdam, de jaarlijkse erkentelijkheidsplaquette toegekend door mevrouw Fanta Bai Secka, directeur van het Department for Social Welfare ‘with appreciation for the continuous support for the Gambia’. Een eerbetoon aan allen die hun steentje bijdroegen aan het slagen van de activiteiten van de stichting en de projecten van Terre des Hommes en de TSU ! Lees verder.

NGO Donates to The Gambia

Niek Waterschoot (voorzitter van Stichting Sanchabba) nam als “Police Expert” deel aan onderstaand project:
The Consul General of The Gambia in The Netherlands, Mr. Bert Plusquin led a delegation of “The Netherlands – The Gambia Foundation” to The Gambia. The Foundation, among other activities, is executing projects in tourism “furthering quality tourism”, social welfare, rehabilitation, children’s activities, etc. Members of the Dutch delegation includes; Teus Kamphorst, board member of the Foundation, Ria Akkersdijk of Friesland College, Frank Vos, Peter van Markus, Wim Meeldijk and Ben Kolvenbach. Others are Tourism Police Expert, Niek Waterschoot and his assistant, Jo Akkermans. Suzanne Plusquin, an admirer of The Gambian People was at hand to witness the activities.Lees verder.

Cambodja

Training tegen sekstourisme

Niek Waterschoot (voorzitter van Stichting Sanchabba) Gert van Eijk, Louis Sessink, Karina Dekens en Jannie van der Sleen trainden vorig jaar in Gambia en deze week in Cambodja tientallen politierechercheurs, officieren van justitie, onderzoeksrechters en ook maatschappelijk werkers en doktoren in het verzamelen van bewijs en het hanteren van internationaal geldende onderzoeksrichtlijnen.Lees verder.

Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?