Vissersboot voor Gambia!

21 februari 2013, 08:40

14-02-2013
Zeevissen in Gambia? Dat kan nu met de FritSea Fishing Experience Schipper Bakary Bojang neemt u graag mee op zijn boot, type DORY 17 ft.

17-09-2012
Het heeft lang geduurd, maar hij is er. De container met de vissersboot (zie het artikel elders op deze site) en andere hulpgoederen is met 4 weken vertraging aangekomen in Gambia.

Inmiddels is de vissersboot overgedragen aan een van onze local managers in Gambia, Bakary Bojang. Hij kan niet wachten om, samen met enkele collega vissers, een succes te maken van dit project!

Voordat het zover is, moeten er echter nog vergunningen aangevraagd en verzekeringen afgesloten worden. Wel is er een eerste proefvaart gemaakt. Deze verliep succesvol en leverde – stomtoevallig – ook al wat vis op…

14-08-2012
De boot is aangekomen en ligt momenteel in de haven van Banjul. Zodra al het papierwerk afgehandeld is kan de boot door Baks in gebruik genomen worden.
Wij houden u op de hoogte.

14-06-2012
Stichting Sanchabba heeft onlangs een heuse vissersboot aangeschaft. De boot, op een trailer, is een Dory 17 ft. Een zeewaardige dubbelwandige en zelflozende polyester boot voorzien van twee buitenboordmotoren. Een Yamaha 20 PK en een Yamaha 5 PK reservemotor. Eind juni gaat het vaartuig op transport en na aankomst in Gambia neemt Bakary (Baks) Bojang, onze local manager, de boot onder zijn hoede.

Jaren geleden al, maakte Baks van sportvissen zijn ‘beroep’. Iedereen die zich onder zijn kundige leiding op de Atlantische Oceaan waagde, kwam enthousiast (en met vis!) terug op het strand. En dat niet in het minst vanwege de plezierige persoonlijkheid van Baks. Al leverde hem dat financieel amper iets op. Tot nu toe voer Baks namelijk uit met een bootje van een ander en ook de opbrengst van alle activiteiten ging naar de eigenaar van die boot.

Daar was geen toekomst van op te bouwen en Baks vroeg ons dan ook om hulp. Dankzij een doeldonatie lukte het Stichting Sanchabba om een zeewaardige boot te kopen. En dankzij enkele gulle gevers (of aanmerkelijke kortingen) lukte het ook om aan voldoende zeevishengels (en alles wat daarbij hoort) te komen. Zelfs zwemvesten zijn aan boord.

De boot kan maximaal 8 personen bergen, waardoor Baks straks samen met enkele collega vissers – en met of zonder toeristen – de Oceaan kan bevaren om zo te bouwen aan een behoorlijk bestaan. Over de bedrijfsmatige aanpak en duurzaamheid van dit project zijn afspraken gemaakt.

Voor vertrek naar Gambia is de boot overigens voorzien van belettering. Gekozen is voor de naam FritSea Fishing (met een knipoog naar de hoofdsponsor) en daaronder de vermelding: the ultimate fishing experience.

Uiteraard houden wij u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen en de eerste ‘te water lating’ in Gambia! Zodat u weet wanneer u – al naargelang het seizoen – kunt vissen op Lady fish, Butterfish of Barracuda. We vermelden dan eveneens het telefoonnummer van Baks. Dat is wel zo gemakkelijk.
Dory 17 trial runFoto’s

<< | >>Over Sichting Sanchabba

Voor Stichting Sanchabba staan Afrikaanse kinderen centraal. Kinderen en onderwijs. De stichting betaalt inmiddels dan ook het schoolgeld voor 147 kinderen in Gambia.

Stichting Sanchabba houdt zich verder bezig met kleinschalig ontwikkelingswerk op uiteenlopende gebieden. Zo bouwde de stichting toiletgebouwen bij een school en een ziekenhuis(je) in het binnenland van Gambia en een keuken annex eetzaal bij een school in Brikama en realiseerde een tuinenproject in Sambakuta. Verder zijn er wat kleinschalige zakelijke initiatieven van een financiële injectie voorzien. promo video
video tuinen project

Laatste nieuws

Wist u dat?