Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Sainabou Faye

11 april 2014, 12:18

Seinabou Faye

Dit is Sainabou Faye. Sainabou is geboren op 9 september 1993 en woont in Kololi.

2013
Sainabou ging (met de hakken over de sloot) over naar Grade 11 van het Girls Worldwide Training Institute. Haar resultaten waren niet om over naar huis te schrijven, maar dat kan ook komen omdat Sainabou – vanwege ziekte – 26 dagen school heeft moeten missen. Hopelijk gaat het komend schooljaar beter en kan Sainabou met regelmaat haar lessen volgen!

Met dank aan de familie Van Stralen uit Drachten…

2012
Sainabou ging dit schooljaar naar het Girls Worldwide Trading Institute, grade 10. Zij werd 42e uit een klas van 44 leerlingen. En dat is niet om over naar huis te schrijven. We hebben haar gevraagd harder te werken en dat beloofde ze. Het valt natuurlijk niet mee om op school ook nog je best te doen als je er al een halve dagtaak thuis hebt opzitten. Dat geldt ook voor Sainabou. Thuis helpt ze met water halen, de was doen, schoonmaken en koken. En soms verkoopt ze ook nog fruit aan het strand of op straat. Evengoed is Sainabou blij naar school te kunnen gaan en ze bedankte haar sponsors, de familie van Stralen uit Drachten, dan ook van harte.

2011
We zagen Sainabou’s rapport en zagen dat zij op alle fronten onvoldoende scoorde. We adviseerden haar dan ook een meer praktisch gerichte opleiding te zoeken. In afwachting daarvan is het schoolgeld nog niet betaald. Zodra Sainabou (en haar ouders) een geschikte opleiding gevonden hebben, zal overleg plaatsvinden met onze local manager Baks Bojang. Daarna wordt een beslissing genomen. Uiteraard hopen wij op een goede afloop en een passende opleiding voor Sainabou. Wij houden u op de hoogte…

2010
Sainabou ging ook dit jaar weer naar de Latrikunda Sabiji Upper Basic School waar ze Grade 8 afsloot en overging naar Grade 9. Het was deze keer helaas met de hakken ver de sloot. Haar resultaten waren niet om over naar huis te schrijven en ze zal dit schooljaar beter haar best moeten doen. Haar vader en moeder waren het daarmee van harte eens en Sainabou kreeg dat ook van hen te horen. Sainabou beloofde haar uiterste best te doen. Misschien zijn haar mogelijkheden wat beperkter dan bij andere kinderen, maar enige aansporing kan nooit kwaad.

2009
Hoewel Sainabou een goede leerling is, gaat ze niet over naar Grade 9. Dit komt omdat ze afgelopen schooljaar lange tijd ziek was. Ze werd geopereerd aan haar lymfeklieren en daar waren de littekens nog goed van te zien. Gelukkig gaat het inmiddels weer goed met Sainabou en vol trots gaat ze dan ook terug naar school! Ook dit jaar betaalt de familie Van Stralen het schoolgeld van Sainabou. Sainabou’s vader (volgens eigen zeggen al 76 jaar oud!) bedankt het gezin Van Stralen uit Drachten hartelijk voor hun steun!

<< | >>