Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Sedat Cham

11 april 2014, 11:08

Sedat Cham

Hiernaast ziet u Sedat Cham. Sedat is geboren op 4 februari 1997 en woont samen met zijn ouders en 6 broertjes en zusjes in een klein huisje in Sokuta.

2013
Sedat is over naar Grade 10 van de Sokuta Upper Basic School. De resultaten op zijn eindrapport waren echter minder ‘excellent’ dan vorig jaar. Sedat zelf had geen idee wat daar de oorzaak van was, maar beloofde ons (of beter gezegd: zijn sponsor Rob Wijnants) de paar onvoldoendes de hij haalde, komend schooljaar weer weg te werken!

Sedat scoort overigens wel erg hoog bij de handvaardigheidsvakken die hij op school krijgt. En dat is in Afrika zeker niet gek!

2012
Sedat doet het prima op school. Hij ging over naar grade 9 en op zijn rapport lazen we het volgende: “Very good study results. Satisfying work. Excellent. Impressive performance”. Dat belooft nog wat! En dat allemaal dankzij de hulp van Rob Wijnands uit Leiden! Oh ja, en de inzet van Sedat, natuurlijk…

2011
Tijdens ons laatste bezoek aan Gambia maakten wij kennis met het gezin Cham. Het gezin leeft van het hele kleine pensioen van vader. En dat valt niet mee. Maar mede dankzij de hulp van familie weet het gezin het hoofd boven water te houden. Het schoolgeld voor Sedat kon echter niet betaald worden. En daarom hebben wij Rob Wijnands uit Leiden – tot afgelopen jaar sponsor van Touray Bojang – gevraagd het schoolgeld voor Sedat te betalen.

Sedat gaat naar de Sokuta Upper Basic School en zit daar inmiddels in Grade 8. Hij gaat graag naar school en is dan ook heel blij met de onverwachte hulp uit Nederland. Sedat heeft ons meerdere malen gevraagd zijn sponsor, Rob Wijnands uit Leiden, te bedanken voor het betalen van zijn schoolgeld. Bij deze, Rob!

<< | >>