Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Potti Sarr

10 september 2014, 11:27

Patti Sarr

Dit is Potti Sarr. Patti is geboren in 2001 en woont bij een oom en tante in Sanchabba Sulay Jobe. Potti is een stil en verlegen jongetje. Misschien komt dat omdat hij al veel heeft meegemaakt in zijn jonge leven. Zijn vader kwam om bij de ramp met de veerboot “Joola”, die voer tussen Ziguinchor (zuid Senegal) en Dakar. Dit schip kapseisde in 2002 voor de kust van Gambia. Een ramp die meer dan 1800 opvarenden het leven kostte. Ook Nederlanders. De “Joola” is overigens nooit geborgen en ligt nog steeds, ondersteboven, op de bodem van de oceaan. Niet ver uit de kust van Gambia. Potti’s moeder is de schok psychisch nooit te boven gekomen en wordt verzorgd door haar familie in de Casamance (zuid Senegal). Potti zelf wordt dus opgevangen door familie in Gambia. Zijn familie zorgt goed voor hem en Potti heeft het er prima naar zijn zin.

2013
Potti is over naar Grade 6 van dezelfde school. En dat is, op zich, een prima resultaat. We hebben Pottie dan ook op het hart gedrukt dat zijn sponsorfamilie uit Nederland (Gabrielle, Douwe, Mila, Madelief en Pien) trots op hem is. En dat compliment deed hem zichtbaar goed!
Volgens zijn leraar moet en kan Potti echter nóg beter zijn best doen. Zijn resultaten liggen nu beneden het gemiddelde en dat zou anders kunnen. We zijn benieuwd…

2012
Potti ging met moeite over naar grade 5 van de Bakoteh Lower Basic School. Hij werd 36e van zijn klas met 46 leerlingen. Helaas hielden zijn studieresultaten niet over. Dat moet beter, hebben we gezegd. En dat beloofde hij, met een welgemeend dankjewel voor Gabrielle en Douwe uit Haarlem én veel groeten voor hun kinderen Mila, Madelief en Pien!

2011
Potti ging over naar Grade 4 van de Bakoteh Lower Basic School. Afgelopen schooljaar eindigde Potti als 33e in een groep van 46 leerlingen. Volgens zijn onderwijzer scoort Potti onder zijn niveau en kan Potti veel beter! Hij moet zich meer inzetten en serieuzer werken. En dat beloofde Potti plechtig. We zullen zien…

Potti woont overigens nog steeds bij zijn oom en tante. Hij heeft het daar goed naar zijn zin en is inmiddels ook minder verlegen. Namens Potti en zijn familie bedanken we Gabrielle, Douwe, Mila, Madelief en Pien ook dit jaar voor alle hulp!

2010
Potti ging het schooljaar 2009-2010 trouw naar de Bakoteh Lower Basic School.
Hij sloot dat jaar af met hele goede resultaten. En daarom mocht hij naar Grade 3. “He is doing very good“stond op zijn rapport te lezen. Ook zijn gedrag gaf geen reden tot opmerkingen. Zijn familie, waar hij helemaal is ingeburgerd, is nog altijd heel blij met de steun die ze ontvangen van Gabrielle, Douwe en hun kinderen. Abaraka Bake (dank je wel) klonk ook dit jaar weer voor hen, namens Potti en de familieleden die voor hem zorgen.

2009
Hij zit op de Bakoteh Lower Basic School en is over naar Grade 2. Dit overigens tot grote trots van zijn familie die ons nadrukkelijk vroeg Potti’s Nederlandse sponsors, Gabrielle en Douwe én hun dochters Mila, Madelief en Pien uit Haarlem, hartelijk te bedanken. Bij deze!

<< | >>