Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Moussa Touray

10 september 2014, 12:51

Moussa Touray

Dit is Moussa Touray. Moussa is geboren rond 1989 en woont bij zijn tante in
Badibou-Illiassa. Dit is het dorp in het binnenland van Gambia waar Stichting Sanchabba ooit toiletten bouwde bij het Health Centre en de school.

2013
Moussa is over naar Grade 8 van de Illiassa Basic Cycle School. Met prima resultaten! We zagen ook dit jaar Moussa’s rapport en lazen daarop o.a. de volgende opmerkingen: ‘very good results’ en ‘keep up the good work’. Op Moussa’s gedrag was ook niets op te merken. Hij lijkt, kortom, een voorbeeldige leerling. Daar zal de familie Van Glabbeek blij mee zijn!

2012
Ook dit jaar brachten we een bezoek aan Illiassa, een dorp aan de doorgaande weg van de kust naar Farafenni. We ontmoetten daar, behalve Moussa, ook zijn Oma. “Moussa is a smart boy”, verklaarde oma niet zonder trots. En dat klopt.

Moussa gaat nog steeds naar de Illiassa Basic Cycle School en zit daar inmiddels in Grade 7. Op zijn rapport lazen we: “Moussa is doing very well”. Afgelopen schooljaar eindigde hij als 11e in een groep van 37 leerlingen. En dat is heel aardig, al vindt Moussa zelf dat dat beter moet! Al is het maar om zijn sponsors, Trudo en Marie-José van Glabbeek uit Helmond, te laten zien hoe dankbaar hij hen is!

2011
Moussa is over naar Grade 6 van dezelfde school. Ook afgelopen schooljaar presteerde hij uitstekend. Volgens het schoolhoofd hoort hij zelfs tot de beste leerlingen van de hele school! Dat belooft wat…

2010
Moussa zit inmiddels in Grade 5. Hij eindigde als 2e uit zijn klas van 35 leerlingen.
Als ‘general remarks’ viel op zijn rapport te lezen: Moussa’s performance is above expectation. He did extremely well. He is regular and punctual in school. Please encourage him to improve more. Conduct: excellent.

2009
Moussa gaat naar de Illiassa Basic Cycle School en is bevorderd naar Grade 4. Met prima cijfers overigens, want afgelopen schooljaar eindigde Moussa als derde van zijn klas! Zijn tante was hier overigens minder blij mee. “Hij kan beter”, zegt ze, “want eerder eindigde hij al eens als eerste”. Tsja…

Moussa’s schoolgeld wordt betaald door Trudo en Marie-José van Glabbeek uit Helmond. Moussa en zijn familie zijn hier zeer dankbaar voor en doen Trudo en Marie-José vanuit het binnenland van Gambia de hartelijke groeten!

<< | >>