Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Mbaye Jallow

11 april 2014, 13:51

Mbaye Jallow

Deze ‘deugniet’ is genaamd Mbaye Jallow. Hij is een broertje van Amadou en woont met zijn ouders in een van de huisjes in het dorp Sambakuta. Mbaye is geboren in 2002. Datum onbekend, zoals gebruikelijk in het binnenland. Worden de kinderen in een kliniekje of hospitaal geboren dan is dat nog wel na te gaan, maar als de geboorte thuis plaatsvond is dat meestal onmogelijk.

2013
Mbaye zit inmiddels in Grade 4 van de Kerr Ndongo Primary School. Volgens zijn leraren is Mbaye een gemiddelde leerling. Op zijn gedrag hebben ze niets aan te merken (en dat is in Gambia best bijzonder!).

Met dank aan de Frits Schrouff Foundation.

2012
Mbaye gaat u naar grade 3 van de Kerr N’Dongo Primary School. Hij eindigde vorig schooljaar als 6e van de 18 medeleerlinge in zijn klas. Volgens de hoofdonderwijzer is het een rustige leerling die hard werkt. Zijn gedrag is goed. Met dank, ook namens zijn ouders, voor de steun in de vorm van schoolgeld, van de Stichting Frits Schrouff.

2011
Mbaye is over naar Grade 2 van dezelfde school. We zagen zijn rapport en dat zag er fantastisch uit! Mbaye eindigde als 1e in een groep van 23 kinderen! Natuurlijk zijn de ouders van Mbaye erg trots op dit resultaat, waarvoor ze sponsor Frits Schrouff uit Landgraaf hartelijk danken!

2010
Mbaye gaat naar de Nkerr Ndongo Primary School, Grade 1. Hij loopt samen met
zijn broertje en de andere kinderen iedere dag zo’n 12 kilometer (heen en terug) om de school te bezoeken. Mbaye komt uit een gezin van 4 kinderen. Hij is een broertje van Amadou die met hem in dezelfde klas zit. Zijn ouders telen wat pinda’s en cassave en moeder helpt in het Sambakuta tuinproject. Twee van hun kinderen gaan nu naar school en daar zijn ze maar wat trots op. Ze vroegen nadrukkelijk hun dankbaarheid over te brengen aan de Stichting Frits Schrouff uit Landgraaf voor de geboden hulp. En ja, hij ‘leende’ van zijn broertje Amadou het T-shirt. Vandaar dat ze in hetzelfde tenue op deze website voorkomen.

<< | >>