Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Mayta Bintou Cham

11 april 2014, 10:56

Mayta Bintou Cham

Dit meisje is Mayta Bintou Cham. Mayta is geboren in 1996 (niemand weet precies wanneer) en woont in Sokuta, in een kinderrijke compound.

2013
Ook afgelopen schooljaar liet Mayta zien wat ze waard is! Ze sloot het schooljaar met geweldige cijfers af en ging glansrijk over naar Grade 10 van de Sokuta Upper Basic School. Haar ouders zijn ontzettend trots en vooral dankbaar dat Mayta deze kans krijgt van Elly en Bert Jeurissen uit Landgraaf. Waarvoor dank!

2012
Mayta ging met glans en glorie over naar grade 9 van de Sokuta Upper Basic School. Op haar rapport van het afgelopen schooljaar lazen we: “Very good results and a excellent student”. En daar was ze maar wat trots op. En ook haar sponsorouders in Nederland, Bert en Elly Jeurissen, zijn natuurlijk blij met dit mooie resultaat.

2011
Mayta zit inmiddels op de Sokuta Upper Basic School. En ook dat gaat goed. We zagen haar rapport met daarop de volgende opmerking van de hoofdmeester: “Very good results! Keep up the hard work.” Haar hoogste cijfers haalde Mayta overigens voor Engels en Science (scheikunde). En mocht u erin geinteresseerd zijn: Mayta was afgelopen semester slechts één keer afwezig.

Natuurlijk zijn Mayta’s ouders beretrots. En die trots willen ze graag delen met de Nederlandse sponsors van Mayta – Elly en Bert Jeurissen uit Landgraaf – zonder wiens hulp Mayta niet naar school zou kunnen. Waarvoor dank!

2010
Zij zit nu in Grade 7 van de Sokuta Lower Basic School. Het afgelopen schooljaar eindigde Mayta als 6e van 40 leerlingen. Voorwaar een mooie prestatie. Haar eindcijfers waren heel mooi en haar gedrag op school prima. En geen problemen meer met haar gebit. Die problemen zijn opgelost door het trekken van enkele kiezen vorig jaar.

2009
Mayta zit in Grade 6 van de Sokuta Lower Basic School en doet daar erg haar best! Het afgelopen schooljaar eindigde ze dan ook als 5e in een klas van 39 leerlingen! Tijdens ons laatste bezoek aan Gambia lag Mayta ziek op bed. Gelukkig was het niet ernstig: ze was net terug van een bezoek aan de tandarts, waar 2 kiezen werden getrokken!

Mayta’s schoolgeld wordt betaald door Elly en Bert Jeurissen uit Landgraaf, die ook het schoolgeld van Fatou Sanneh betalen. Zowel Mayta als haar ouders bedanken haar Nederlandse sponsors voor alle hulp!

<< | >>