Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Mamadou Salifou Jallow

11 april 2014, 13:46

Mamadou Saliou Jallow

Dit is Mamadou Salifou Jallow. Hij is geboren in 2003. Mamadou gaat naar de
Nkerr Ndongo Primary School.

2013
Mamadou is over naar Grade 4 van de Kerr N’Dongo Primary School, al waren zijn
resultaten niet al te best. Natuurlijk beloofde Mamadou ons beter zijn best te zullen doen. En daar hebben we alle vertrouwen in. Overigens hadden zijn leraren op Mamadou’s gedrag niets aan te merken!

Met dank aan de Frits Schrouff Foundation.

2012
Mamadou woont in Sambakuta en loopt met zijn vriendjes iedere dag naar Kerr N’Dongo en terug, waar hij nu naar Grade 3 van de Primary School gaat. Volgens de hoofdonderwijzer is hij niet zo´n beste leerling en moet hij door harder te werken tot betere resultaten kunnen komen. “He needs to be encouraged”, volgens de onderwijzer. Als excuus kan gelden dat tijdens het regenseizoen in 2012 het huis van dit gezin instortte. We zagen de hoop bruine modder met wat daklatten die daarna resteerde. Intussen is het huis herbouwd en nu maar hopen dat het een paar jaar overeind blijft. Met dank aan de Stichting Frits Schrouff, die ook hier hulp bood.

2011
Mamadou ging over naar Grade 2 van dezelfde school. Nog steeds loopt hij dagelijks naar deze school 12 kilometer verderop. Maar volgens zijn ouders doet hij ‘t graag. Hij is een gemiddelde leerling, maar doet zijn best. En dat is het allerbelangrijkste!

2010
Mamadou zit in Grade 1. Hij loopt dagelijks, met zijn broertje Mbaye, 12 kilometer (heen en terug) naar deze school. Saliou, zoals Mamadou normaliter wordt genoemd, komt uit een gezin met twee kinderen. Hij woont met zijn ouders in een typisch Afrikaans huisje in het dorp. Ook hier vonden we geen meubilair. Enkele matrassen, enkele kookpotten en een touwtje om kleding op te hangen is hun hele bezit. Het gezin overleeft op wat cassave en pinda’s en is heel blij met de ontwikkeling van de grote tuin net buiten Sambakuta. En natuurlijk bedanken ze de Stichting Frits Schrouff uit Landgraaf voor de hulp.

<< | >>