Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Makiass Jatta

24 juni 2014, 19:32

Makia Jatta

Dit is Makiass Jatta. Makias is hoogstwaarschijnlijk in 1998 geboren. Zijn exacte geboortedatum is echter onbekend. Makiass woont samen met zijn vader, moeder en vier broers en zussen in Juna, iets ten zuiden van het Senegambia gebied.

2013
Makiass is – met de hakken over de sloot – over naar Grade 8 van de Juna Upper Basic School. We spraken zijn onderwijzer en die is van mening dat Makiass beter kan. “Hij moet simpelweg harder werken”, zo vertelde hij ons. En dat beloofde Makiass plechtig. Bovendien vroeg hij ons zijn sponsors, Ida en Paula, hartelijk te bedanken voor alle hulp.

2012
Makiass uit Juna gaat nu naar Grade 7 van de Juna Upper Basic School. Vorig schooljaar sloot hij af als 28e van zijn 43 klasgenoten. “Regular in class but needs to work harder”, zo lazen we op zijn eindrapport. En dat zou hij doen beloofde hij. We bezochten het gezin in februari jongstleden. De armoede is groot maar vader Kebba wees wel trots op zijn bananenplanten die al aardig vrucht droegen. Gelukkig. Met dank aan Ida Huijgens en Paula den Broeder voor hun hulp, waardoor het mogelijk is dat Makiass naar school kan gaan.

2011
Makiass is over naar Grade 7 van de Juna Upper Basic School. Grade 6 heeft hij met succes afgesloten. We zagen zijn rapport en zijn studieresultaten waren prima! Makiass’ schoolgeld wordt dit jaar betaald door Ida Huijgens en Paula den Broeder. Makiass en zijn ouders zijn ontzettend blij met de hulp uit Nederland en vroegen ons dan ook Makiass’ sponsors hartelijk te danken. Bij deze!

<< | >>