Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Bintou Saidy

24 juni 2014, 21:46

M'Basely Saidy

Dit is Bintou Saidy. Bintou is waarschijnlijk in 1999 geboren, maar haar precieze geboortedatum is onbekend. Sinds Bintou’s vader plotseling overleed, leeft het gezin in grote armoede. Moeder en haar vijf kinderen kopen vis op het strand en proberen deze vis vervolgens met enige winst door te verkopen in Serekunda. Ze wonen met z’n allen in bij oma (de moeder van de overleden vader).

2013
Bintou is over naar Grade 7 van de Sokuta Upper Basic school. Ze eindigde afgelopen schooljaar als 23e van de in totaal 41 leerlingen in haar klas. Haar rapport was matig en volgens haar onderwijzer kan Bintou veel beter. We hebben Bintou dan ook op het hart gedrukt dat haar studieresultaten volgend jaar beter moeten. Zo niet, dan adviseren we haar sponsor te stoppen met de steun. Bintou beloofde beterschap en vergat niet haar sponsors – de familie Thonen – te bedanken voor alle hulp.

2012
Dit schooljaar gaat Bintou naar Grade 6 van de Tanjeh Upper Basic School. In 2012 sloot ze af als 15e van haar 45 klasgenoten. Haar resultaten waren iets hoger dan gemiddeld. Volgens haar klassenleraar zou ze misschien beter kunnen. Maar we weten het: vooral meisjes worden voor en na school volledig ingeschakeld in de huishouding. En dan blijft er niet veel over voor andere zaken. Bintou is erg blij dat ze naar school kan en is de familie Thonen heel dankbaar voor de financiƫle hulp die dat mogelijk maakt.

2011
Hoewel Bintou over was naar Grade 4 van de Tanjeh Primary School, was het onzeker of zij haar schoolloopbaan kon voortzetten. Haar moeder kon het schoolgeld simpelweg niet meer betalen. U had haar gezicht moeten zien toen wij Bintou in september vertelden dat we sponsors vonden – de familie Thonen – die haar schoolgeld wilden betalen. Geweldig!

<< | >>