Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


Lamin Colley

10 september 2014, 13:08

Lamin Colley

Dit is Lamin Colley uit Mandinaring. Lamin is geboren op 6 oktober 1988.

2013
Lamin sloot de basisopleiding tot loodgieter met goed gevolg af en is dit schooljaar met frisse moed begonnen aan de opleiding ‘Advanced Diploma in Plumbing and Gasfitting’.
Lamin heeft er veel zin in en vertrouwt erop na afronding van deze opleiding een baan te vinden. Wij hopen met hem mee! En bedanken, namens Lamin, Carla en Theo Bruininks voor alle hulp alsmede Ria de Leeuw die enkele bijkomende studiekosten voor Lamin betaalt.

2012
Lamin gaat momenteel naar Course 2 van de opleiding tot loodgieter bij het welbekende GTTI. Hij wil ‘plumber’ worden en dat is geen slechte keuze. Hij doet goed zijn best en dat was op zijn rapport te zien. Zijn studieresultaten waren uitstekend. Omdat hij ver van school woont en zijn oude fiets versleten was, kreeg Lamin – als beloning voor zijn inzet – een mountainbike uit de container. Drie dagen later werd Lamin frontaal aangereden door een busje en raakte zijn nieuwe fiets zwaar beschadigd. Lamin raakte licht gewond. Door bemiddeling van de politie werd de fiets, op kosten van de roekeloze chauffeur, gerepareerd. Dit liep goed af. Lamin, en zijn familie, zijn heel erg blij met de hulp van de heer en mevrouw Bruininks. Zonder het gedoneerde schoolgeld was het absoluut onmogelijk Lamin naar school te laten gaan. Op de compound van zijn familie (meerdere gezinnen met kinderen) is armoe troef. Reden dat een oogje in het zeil wordt gehouden en enkele malen per jaar een zak rijst wordt bezorgd.

2011
Lamin liet ons ook dit jaar zijn uitstekende schoolrapport (hij eindigde afgelopen schooljaar als 4e in een groep van 58 leerlingen) en zijn High School Leaving Certificate zien. Dit betekent dat Lamin klaar is met zijn middelbare school. Leuk om te zien hoe trots hij daar zelf op is en hoe dankbaar hij zijn Nederlandse sponsor – de familie Bruininks uit Landgraaf – daarvoor is! Deze familie zorgt er, tot grote blijdschap van Lamin, overigens ook voor dat hij verder kan studeren. Lamin heeft gekozen voor het goed bekend staande GTTI (Gambia Technical Training Institute) waar hij het loodgietersvak leert. We zijn benieuwd naar zijn resultaten hier…

2010
Lamin doet het op school uitstekend. Hij gaat nu naar Grade 12 van zijn school in Brikama. Afgelopen schooljaar was hij weer een van de betere leerlingen. Iets wat je niet zoekt achter deze lange, rustige jongeman. Het hoofd van de school vertelde dat Lamin een van zijn beste leerlingen was en als 8e van zijn 56 (!) klasgenoten eindigde. Op zijn rapport stond o.a.: “ A good performance. Keep it up. A good job and well done. All subjects: credits ! Conduct: good.” Dus voor alle vakken credit en dat betekent bijna het hoogst haalbare. Lamin’s familie woont in Mandinaring. Hijzelf bij een oom en tante in Brikama. Beide gezinnen ontvingen onlangs weer een zak rijst vanwege de schrijnende armoede waarin zij leven. Dankzij specifieke donaties is de Stichting in staat de meest schrijnende gevallen af en toe te helpen. Lamin is heel blij met de hulp van de familie Bruininks uit Landgraaf en vroeg ons zijn dank aan hen over te brengen. Bij deze!

2009
Hij gaat op dit moment naar de Kunta Kinte Senior Secondary School in Brikama. Grade 11. Doordeweeks woont Lamin bij een oom en tante in Brikama en in het weekend fietst hij naar zijn moeder en broertjes en zusjes in Mandinaring. Zijn vader is overleden. Het hoofd van de school was afgelopen september zeer te spreken over Lamin’s schoolprestaties. Iets waar de familie Colley, terecht, trots op is.

Tijdens ons laatste bezoek aan de familie Colley betaalden we niet alleen Lamin’s schoolgeld, maar ook een nieuw schooluniform (dat hem ter plekke werd aangemeten). En dat allemaal dankzij de sponsorbijdrage van de familie Bruininks uit Landgraaf. Waarvoor dank!

Overigens hebben we zowel in de compound in Brikama (bij de betreffende oom en tante) als in de compound in Mandinaring een zak rijst achtergelaten. De families zijn namelijk zeer arm en hebben af en toe ondersteuning nodig om te kunnen overleven.

<< | >>