Voor deze kinderen hebben wij een sponsor gevonden


John Bah

28 maart 2014, 11:32

John Bah

Dit is John Bah. John woont in Kololi en is geboren op 19 december 1997.

2013
John Bah is glansrijk over naar Grade 9 van de Bakoteh Upper Basic School. Hij eindigde afgelopen schooljaar als 14e van maar liefst 53 medeleerlingen. We zagen zijn rapport en dat zag er – weinig verbazingwekkend – prima uit! John zelf was natuurlijk erg trots en vroeg ons, met een glimlach van oor tot oor, zijn sponsors Theo en Marga Wetzels, hartelijk te bedanken.

2012
John gaat nu naar grade 8 van de Bakoteh Upper Basic School. Hij werd 20e van de in totaal 41 leerlingen in zijn klas. Zijn resultaten waren goed en zijn gedrag in de klas idem. Hij en zijn vader bedankten Marga en Thei Wetzels nadrukkelijk voor hun steun en vroegen ons hun groeten over te brengen. Bij deze: many greetings Marga en Thei!!

2011
Tijdens ons laatste bezoek aan Gambia kwam John samen met zijn oma het schoolgeld bij ons ophalen. Zijn vader was vissen en kon niet meekomen. John zit inmiddels op de Bakoteh Upper Basic School, Grade 7. Hoewel zijn rapport nog niet binnen was (dat volgt in Gambia later), wist hij ons precies te vertellen dat hij afgelopen schooljaar als 22e van in totaal 44 leerlingen was geeindigd. Zowel John als zijn oma vonden dit een prima resultaat en vroegen ons – ieder afzonderlijk – de sponsors uit Nederland (Marga en Thei Wetzels uit Landgraaf) hartelijk te bedanken voor alle hulp. Bij deze!

2010
John Bah is een vriendelijk joch. Hij gaat nu naar Grade 6 van de Bakoteh Primary School waar hij redelijk goede resultaten boekte. John eindigde als 15e uit een klas van 45 leerlingen. Zijn gedrag is goed en zijn onderwijzer had over hem geen klachten. We weten dat John in zijn vrije tijd zijn vader helpt met de visvangst. Zo houdt dit gezin het hoofd boven water. Het huisje waarin zij wonen is de afgelopen jaren stap voor stap opgeknapt en niet meer de bouwval van voorheen. En daar is het gezin heel blij me.

2009
John gaat naar de Bakoteh Primary School, Grade 5. John’s schoolresultaten zijn goed. Hij eindigde als 28e van een groep van 65 leerlingen. “Results OK. Causing no problems”, stond op zijn rapport te lezen. John heeft nog 2 broertjes en 2 zusjes. Zijn vader is visser en kan goed zwemmen en duiken. Dat bewees hij toen hij op zondag 3 oktober 2009, samen met een ander drie kinderen uit de Atlantische Oceaan redde. Eén van de kinderen was al bewusteloos, maar kon worden bijgebracht.

John’s schoolgeld wordt ook dit jaar betaald door Marga en Thei Wetzels uit Landgraaf.

<< | >>